Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osa Postin paketti­automaateista täynnä – varasuunnitelma käyttöön

Kotimaa
 
Markus Jokela / HS
Osa Postin pakettiautomaateista on niin täynnä noutamattomia paketteja, että niihin ei mahdu uusia lähetyksiä.
Osa Postin pakettiautomaateista on niin täynnä noutamattomia paketteja, että niihin ei mahdu uusia lähetyksiä. Kuva: Markus Jokela / HS

Paketin tilannut kuluttaja yllättyi saadessaan torstaina Postilta tekstiviestin. ”Pakettiautomaattimme ovat täynnä. Emme tavoittaneet teitä puhelimitse”, siinä kerrottiin. Lisäksi kuluttajaa pyydettiin ottamaan yhteyttä Postiin.

Asiakas saa pakettinsa, lupaa Postin liiketoimintajohtaja Anders Falck. Pakettia ei kuitenkaan välttämättä voi noutaa automaatista, vaikka paketin olisi tilannut sinne. Osa Postin noin 500 pakettiautomaatista nimittäin on niin täynnä, etteivät uudet saapuvat lähetykset mahdu niihin. Sama ongelma Postilla oli jo ennen vuoden 2014 joulua.

”Käynnistimme 1. joulukuuta poikkeusjärjestelyn, jossa soitamme paketin automaattiin tilanneelle asiakkaalle, jos automaatti on täynnä. Kerromme, että lähetys ei ole mahtunut automaattiin, pyydämme asiakkaan kotiosoitetta ja pyrimme sopimaan ajasta, jolloin voisimme kuljettaa paketin suoraan hänelle kotiin. Samalla tavalla toimimme viime vuonna”, Falck kertoo.

Liiketoimintajohtajan mukaan tänä vuonna automaattiin tilattuja paketteja on jo nyt jouduttu kuljettamaan kotiin muutamille kymmenille Postin asiakkaille. Eniten ruuhkaa on Helsingin seudun sekä Turun ja Tampereen automaateissa.

Postin automaattien kautta voi sekä vastaanottaa että lähettää paketteja. Esimerkiksi moni verkkokaupan asiakas tilaa ostoksensa automaattiin, ja joulun alla yhä useampi hankkii lahjoja nettikaupoista. Verkkokauppiaita, joiden yhtenä toimitusvaihtoehtona Postin automaatit ovat, on Falckin mukaan yli 1 500.

Myös Postin kilpailijat DHL Express ja Postnord ovat tulossa markkinoille omilla pakettiautomaateillaan.

Posti säilyttää tilattua pakettia automaatissa seitsemän vuorokautta. Jotta kierto nopeutuisi ja lokeroita vapautuisi riittävästi uusille paketeille, vastaanottaja saa tarvittaessa ensimmäisen noutoviestin jälkeen vielä kaksi muistutusta. Jos pakettia ei hoputusviestienkään jälkeen noudeta, Posti palauttaa paketin lähettäjälle viikon päästä.

Tapauksissa, joissa tilattu paketti ei mahdu lainkaan automaattiin odottamaan noutoa, ei Falckin mukaan pitäisi olla ennen joulua riskiä siihen, että lähetys palautuisi lähettäjälle.

”Otamme käyttöön poikkeusjärjestelyn, jos paketti ei mahdu automaattiin. Kotiinkuljetus on todettu toimivaksi tavaksi”, hän sanoo.

Tällä viikolla loppunut postilakko ei Postin liiketoimintajohtajan mukaan heijastu pakettiautomaatteihin.

”Lakkosuma on jo purettu.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat