Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Haen ensin vain oman alan töitä”

Kotimaa
 

Työhakemuksista kannattaa pyytää palautetta, neuvoo Marja-Liisa Lehtinen, joka on ollut työttömänä kohta neljä kuukautta.

Palautetta pyytämällä Lehtinen on oppinut esimerkiksi asettamaan palkkatoiveen kohdalleen.

”Yhdestä työpaikasta minulle kerrottiin, että palkkatoiveeni oli liian korkea. Sen perusteella laskin sitä hieman. En kuitenkaan kovin paljon, sillä oman osaamisen arvo pitää tunnistaa. Alle 3 800 euron en ole valmis menemään, ainakaan vielä”, Lehtinen sanoo.

Ennen työttömyyttä Lehtinen teki markkinointityötä Nokia Networksilla. Saman alan töitä hän etsii nytkin.

”Haen markkinointi- ja viestintätehtäviä kansainvälisestä ympäristöstä. Erityisen kiinnostunut olen digitaalisesta markkinoinnista.”

Lehtinen uskoo vahvasti, että hän löytää töitä.

”Suurin todennäköisyys on varmasti juuri nyt, kun työttömyys on vasta alkanut. Jos aikaa kuluu, työnsaanti voi vaikeutua.”

Vajaan neljän kuukauden aikana Lehtinen on ehtinyt hakea viittäkymmentä työpaikkaa. Uusia hakemuksia lähtee työnantajille jatkuvasti.

”En kuitenkaan hae mitä tahansa. Haen oman alan paikkaa ja teen hakemuksen eteen paljon töitä. Tutkin yrityksen taustat, mietin, mitä osaamista minulla on tarjota juuri heille ja räätälöin hakemuksen sen mukaan”, Lehtinen sanoo.

”Suunnittelen myös videohakemuksia ja työnhakukampanjaa sosiaaliseen mediaan. Olen hakenut töihin sellaisiinkin yrityksiin, joissa ei ole ollut paikkaa auki. Yhteen piilotyöpaikkaan pääsin haastatteluunkin”, Lehtinen kertoo.

Lehtinen on asettanut itselleen vuoden määräajan. Jos sinä aikana ei löydy oman alan töitä, suunnitelmia on muutettava.

”Silloin kouluttaudun terveydenhoitoalalle, esimerkiksi sairaanhoitajaksi tai lähihoitajaksi. Toinen vaihtoehto on perustaa oma yritys.”

Pienipalkkaisia keikkatöitä Lehtinen ei vielä harkitse, mutta ei sulje sitäkään vaihtoehtoa täysin pois.

”En ole vielä niin pitkällä, että harkitsisin sellaisia töitä, mutta jos työttömyys pitkittyy, tilanne tietenkin muuttuu. Silloin olisin valmis hakemaan mitä tahansa. Yrittäjyys tai provisiopalkka eivät minua pelota. Olen tottunut siihen, että työtäni arvioidaan jatkuvasti”, Lehtinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat