Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentinlinna juhlii kulttuuria – kurkista virtuaaliseen juhlapaikkaan

Kotimaa
 
Tätä kaikkea on luvassa Linnan juhlissa!
Tätä kaikkea on luvassa Linnan juhlissa!
Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto järjestetään sunnuntaina 6. joulukuuta. HSTV kurkistaa etukäteen, mitä Linnassa tapahtuu ja kertoo, kuinka huippuhetket välitetään katsojille ja lukijoille kaikissa kanavissa.

Kun Presidentinlinnan tanssiaiset sunnuntaina alkavat, Valtiosalissa kajahtaa ensimmäisenä soimaan Jean Sibeliuksen Valse Lyrique. Sibeliuksen musiikki – ja 150 vuotta sitten syntynyt kansallissäveltäjä ylipäätään – on tämän vuoden juhlissa vahvasti läsnä.

Kulttuuri näkyy muutenkin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio ovat kutsuneet juhliin paitsi tunnettuja kulttuurikasvoja myös kulttuuriharrastusten parissa työskenteleviä suomalaisia.

Teema näkyy tarjoiluissakin: noutopöydässä on muun muassa Sibelius-kakkua ja Sibelius-ässiä.

Urheilijoista huomiota saavat nyt mäkihyppääjät. Linnaan saapuu takavuosien menestyneitä, legendaarisia mäkikotkia.

Haluatko vierailla Linnassa? Se onnistuu 3d-mallissa, joka löytyy alta:

Jättimäisestä remontista viime vuonna valmistuneeseen Linnaan on kutsuttu 1 800 vierasta. Määrä on liki satavuotisen historian ajan vaihdellut noin 1 600:sta 2 000:een.

Tuttuun tapaan Linnaan on kutsuttu hallitus, kansanedustajat, europarlamentaarikot, diplomaatit ja joukko korkeimpia virkamiehiä. Kunniavieraita ovat lotat ja veteraanit. Kutsuja on lähetetty myös ihmisille, joita presidenttipari on tänä vuonna tavannut.

Valtiontalouden säästötalkoista huolimatta budjettia ei ole tänä vuonna karsittu. Presidentinkansliasta kerrotaan, että se on samaa luokkaa kuin viime vuonna. Kansliasta huomautetaan, että juhlista on säästetty aiempina vuosina.

Lisäksi presidentin palkkiota on pienennetty ja vierailukuluja sekä kanslian menoja karsittu.

”Kulut on pyritty pitämään kohtuullisina”, kansliasta sanotaan.

Tätä kaikkea on luvassa Linnan juhlissa. HS.fi/hstv

OIKAISU (HS 5.12.2015): Linnan juhlissa Kaartin soittokuntaa johtavat tänä vuonna musiikkieverstiluutnantti Jyrki Koskinen ja musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola. Perjantaina 4. joulukuuta johtajaksi nimettiin virheellisesti musiikkieverstiluutnantti Elias Seppälä ja Koskisen titteliksi kerrottiin virheellisesti musiikkimajuri.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat