Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb pyysi anteeksi virhettään eduskunnalta

Kotimaa
 
Sami Kero / HS
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) selitteli vielä virhettään.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) selitteli vielä virhettään. Kuva: Sami Kero / HS

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) pyysi torstaina eduskunnan kyselytunnilla anteeksi viikko sitten kyselytunnilla antamaansa virheellistä lausuntoa hallintarekisterihankkeesta.

Stubbin ilmoitus hämmensi ainakin osaa kansanedustajista, sillä kukaan ei kysynyt häneltä mitään. Stubb kävi kesken kyselytunnin kuiskuttelemassa eduskunnan puhemiehelle Maria Lohelalle (ps), joka ilmoitti Stubbin puheenvuorosta keskeyttäen keskustelun.

Stubb sanoi tehneensä virheen, kun puhui hallintarekisterilausunnoista.

”Haluan teidän edessänne pyytää tätä virhettä nöyrästi anteeksi”, hän sanoi.

Stubb sanoi olevansa tietoinen siitä, että ministerin pitää olla lukujen kanssa erittäin tarkka. Hän vakuutti, että virhe ei ollut harkittu, vaan pikemminkin harkitsematon.

Stubbin jälkeen puheenvuoron saanut Sdp:n kansanedustaja Eero Heinäluoma piti Stubbin ilmoitusta tärkeänä ja sanoi arvostavansa sitä.

Kyselytunnin jälkeen jotkut tuohtuneet kansanedustajat kuitenkin purkivat tuntojaan käytävillä. He pitivät pöyristyttävänä sitä, että puhemies antoi Stubbille puheaikaa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi tosin tiistaina, että luonnollinen foorumi, jossa Stubbin faktavirhettä voitaisiin käsitellä, olisi juuri kyselytunti.

Oppositiopuolueista vasemmistoliitto ja vihreät päättivät torstaina, että tekevät välikysymyksen Stubbin eduskunnalle antamista virheellisistä lausunnoista. Sdp:n eduskuntaryhmä päättää perjantaiaamuna, haluaako se Stubbin vielä tilille.

Hallituspuolueiden puheenjohtajat päättivät tiistaina haudata hankkeen, joka olisi sallinut pörssiosakkeiden hallintarekisteröinnin suomalaisille.

Asiasta syntyi kohu, kun Stubb sanoi eduskunnalle viime torstaina, että noin 90 prosenttia hallintarekisteriä koskevista lausunnoista on myönteisiä. HS:n selvityksen mukaan vain noin 10 prosenttia lausunnon antaneista viranomaisista oli myönteisiä hankkeelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat