Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sexpon avoin kirje sisäministeri Orpolle: Tarjoudumme antamaan seksuaali­kasvatusta turvapaikan­hakijoille

Kotimaa
 

Sexpo-säätiö tarjoutuu järjestämään seksuaalikasvatusta turvapaikanhakijoille. Säätiö julkaisi sisäministeri Petteri Orpolle (kok) tarkoitetun avoimen kirjeen sivuillaan torstaina.

Avoimessa kirjeessä sanotaan, että ”turvapaikanhakijoiden tekemään seksuaaliseen väkivaltaan on reagoitu voimakkaasti niin julkisessa keskustelussa kuin valtion johdossakin” ja että tapausten vähentämiseksi on vaadittu pikaisia toimenpiteitä.

”Seksuaalikasvatus on toimiva keino seksuaalisen väkivallan ennalta ehkäisemiseksi. Sen avulla voidaan antaa oikeaa tietoa seksuaalisuudesta, seksuaalikulttuurista ja tasa-arvokysymyksistä sekä käsitellä seksuaalisuuteen liittyviä arvoja ja etiikkaa. Seksuaalikasvatus antaa valmiuksia toimia vastuullisesti ja toisia kunnioittavasti erilaisissa kohtaamistilanteissa”, kirjeessä sanotaan.

Sexpo muistuttaa, että seksuaalikasvatusta voidaan antaa sekä nuorille että aikuisille.

”Turvapaikanhakijat, jotka tulevat erilaisesta kulttuurista, tarvitsevat tietoa ja taitoja, joiden avulla he voivat ymmärtää suomalaisen seksuaalikulttuurin toimintatapoja. Myös vastaanottokeskusten henkilökunta tarvitsee seksuaalikasvatustaitoja.”

Sexpo tarjoutuu suunnittelemaan ja toteuttamaan turvapaikanhakijoille tarkoitetun seksuaalikasvatuksen yhteistyössä Maahanmuuttoviraston ja järjestöjen kanssa, ”mikäli sopiva rahoitus löytyy”.

”Keskustelen mielelläni lisää ehdotuksesta ja sen toteuttamisesta”, Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen kertoo kirjeen lopussa.

Seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö Sexpo-säätiö on perustettu vuonna 1969.

Säätiö kouluttaa seksuaalineuvojia, -terapeutteja ja -kasvattajia sekä ylläpitää seksuaalineuvontaa, johon tulee vuosittain tuhansia yhteydenottoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat