Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi osti ruokaa ja skootterin Jari Aarnion epäillylle rikoskumppanille ja peri rahoja takaisin krp:ltä

Krp:n poliisimies kertoi oikeudessa poikkeuksellisen läheisistä väleistä kuulusteltavaan Malmin naiseen.

Kotimaa
 
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov
Fakta

Kuka Malmin nainen?

 Niin kutsuttua Malmin naista epäillään Aarnion rikoskumppaniksi.

 Naiselle vaaditaan kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta törkeistä huumerikoksista.

 Nainen ja kaikki muutkin syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Aarnio-oikeudenkäynnissä koettiin perjantaina taas vähintäänkin erikoinen päivä.

Oikeudessa kuultiin keskusrikospoliisin (krp) rikosylikonstaapelia, joka on toiminut niin kutsutun Malmin naisen pääkuulustelijana esitutkinnan aikana.

Malmin naista epäillään Jari Aarnion rikoskumppaniksi. Hän on esitutkinnassa kertonut muun muassa hankkineensa Aarniolle hasiskontakteja.

Oikeudessa nainen on kuitenkin perunut kertomuksensa lähes kokonaan.

Rikosylikonstaapeli kertoi kokeneensa, että nainen oli ollut hädänalaisessa tilassa pienten tulojensa vuoksi. Siksi hän oli auttanut naista hyvää hyvyyttään.

Mies kertoi antaneensa naiselle yhteensä noin 3 000 euroa käteistä, puhelimia ja käytetyn skootterin.

Mies kertoi, että avustamisella ei ollut hänen käsityksensä mukaan vaikutusta naisen kuulustelujen sisältöön. Miehen mukaan hänen esimiehensä eivät olleet tienneet hänen toiminnastaan.

Jossakin vaiheessa mies oli kysynyt esimieheltään, voisiko saada perittyä krp:ltä takaisin pari sataa euroa, joilla hän oli ostanut naiselle ruokaa.

Esimies oli suostunut, mutta kieltänyt jatkamasta naisen tukemista. Mies ei ollut kertonut esimiehelleen rahalahjoituksista.

Syksyllä 2014 hän oli ehdottanut toiselle esimiehelleen kuulustelijan vaihtoa, muttei ollut tässäkään yhteydessä kertonut avustustoiminnastaan.

Kuulustelijaa ei ollut vaihdettu, koska Malmin nainen oli sanonut, ettei suostu puhumaan muille.

”Kyllä minä tiesin, että siitä [rahalahjoituksista] kiinni jäädään, jos [nainen] haluaa alkaa sitä täällä kertomaan. Minä hänelle sanoinkin, että jos hän päättää niitä täällä selvittää, niin tulen antamaan selvitykseni asiasta.”

”Kaduttaa kauheasti, että olen tällaisen hämmingin aiheuttanut, että objektiivisuus vaarantuu”, rikosylikonstaapeli sanoi.

Mies lisäsi, ettei hän itse katso objektiivisuutensa vaarantuneen, mutta ymmärtävänssä, jos jotkut muut ajattelevat näin, koska asiasta on aloitettu esitutkinta ja häntä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Miestä ei ole pidätetty virasta, mutta hänet on siirretty toisiin tehtäviin.

Martti Kainulainen / Lehtikuva
Malmin naista kuultiin oikeudessa lokakuussa. Hänen asianajajansa Juha-Pekka Hippi sanoi, ettei nainen halunnut tulla perjantaina paikalle ”vatkaamaan” viranomaisten asioita.
Malmin naista kuultiin oikeudessa lokakuussa. Hänen asianajajansa Juha-Pekka Hippi sanoi, ettei nainen halunnut tulla perjantaina paikalle ”vatkaamaan” viranomaisten asioita.

Miehen mukaan hänelle muodostui Malmin naiseen poikkeuksellisen läheinen ja luottamuksellinen suhde.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kysyi, oliko suhde ollut intiimi. Mies kiisti tämän.

Poliisi ja Malmin nainen olivat vaihtaneet keskenään satoja viestejä. Osa niistä käytiin läpi oikeudessa perjantaina.

Rikosylikonstaapeli oli muun muassa kertonut kaipaavansa naista päivä sen jälkeen, kun nainen oli vapautettu tutkintavankeudesta huhtikuussa 2014.

”Hei [etunimi] (rva22), kiitos sinulle yhdessä vietetystä ajasta ja kaikesta siitä mitä annoit. Oli hienoa tavata sielunkumppani näin vaikeassa jutussa ja kokea hienoja juttuja yhdessä. I miss you too and I see fire”, poliisi viestitti.

Leppiniemen mukaan viesti osoitti, ettei kuulustelija ole voinut olla objektiivinen. ”Mitä neljän viikon tutkintavankeuden aikana tapahtui?” Leppiniemi tenttasi.

Rikosylikonstaapeli vastasi olevansa herkkä ihminen.

”Koen saaneeni tietää häneltä tutkinnan kannalta merkittäviä asioita ja olen ollut tyytyväinen, että hän on luottanut minuun”, mies vastasi.

Tekstiviestiä mies selitti niin, että naista oli pidetty sellissä numero 22 ja että he olivat kuunnelleet I see fire -kappeletta kuulustelujen yhteydessä.

Mies kertoi kokeneensa Malmin naisen kuulustelemisen ja yhteydenpidon myös raskaaksi.

”Koin joskus aika rankaksikin sen, että vastuullani oli pitää hänet sellaisessa tilassa, että hän suostuu kuulusteluihin ja vastaa kysymyksiin. Se oli aika uuvuttavaa ja vastuullista. Toivoin, että taakkaa olisi ollut jakamassa joku muukin”, rikosylikonstaapeli sanoi.

Syyttäjät tenttasivat rikosylikonstaapelia myös siitä, mitä Malmin nainen on kertonut kuulusteluissa pöytäkirjan ulkopuolella.

Miehen mukaan nainen oli puhunut suurista huumemääristä, mutta halunnut poistaa ne kuulustelukertomuksesta, kun hän oli ymmärtänyt, että joutuisi itse pitkäksi ajaksi vankilaan.

”Kuulusteluissa kävi ilmi, että hän teki pilvikauppaa huomattavan paljon ja että hänellä oli rahaa. Aarnion kiinnijäämisen jälkeen tilanne muuttui. Hänellä ei ollut enää mitään kontaktia missään ja hän meni paniikkiin.”

Rikosylikonstaapelin mukaan nainen oli tiennyt jäävänsä kiinni sen jälkeen, kun Aarnio oli otettu kiinni.

Nainen oli ollut myös katkera siitä, että Aarnion omakotityömaalta löytyi suuri rahakätkö mutta nainen oli itse huonossa taloudellisessa tilanteessa.

Malmin nainen, Aarnio ja kaikki muutkin syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat