Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS seuraa itsenäisyyspäivän juhlintaa tiiviisti – juhlien teema on kulttuuri

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Tätä kaikkea on luvassa Linnan juhlissa!
Tätä kaikkea on luvassa Linnan juhlissa!
Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto järjestetään sunnuntaina 6. joulukuuta. HSTV kurkistaa etukäteen, mitä Linnassa tapahtuu ja kertoo, kuinka huippuhetket välitetään katsojille ja lukijoille kaikissa kanavissa.

Presidentinlinna välkehtii taas sunnuntaina iltapuvuista, kunniamerkeistä ja salamavaloista, kun tasavallan presidentti puolisoineen järjestää perinteisen itsenäisyyspäivän vastaanoton.

HSTV:n suoraa lähetystä pääset seuraamaan tästä linkistä.

Juhlien teema on tänä vuonna kulttuuri. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio ovat kutsuneet juhliin sekä tunnettuja kulttuurikasvoja että ruohonjuuritason kulttuuriväkeä.

Etenkin 150 vuotta sitten syntynyt kansallissäveltäjä näkyy ja kuuluu. Kättelyn aikana kuullaan tavallista useampia Jean Sibeliuksen teoksia, ja myös tanssiaiset alkavat Sibeliuksella. Juhlissa muistetaan myös viihdemusiikin mestareita Toivo Kärkeä ja Olavi Virtaa.

Jättimäisestä remontista viime vuonna valmistuneeseen Linnaan on kutsuttu 1800 vierasta. Vieraiden määrä on juhlien liki satavuotisen historian ajan vaihdellut noin 1600:sta 2000:een.

Linnaan on kutsuttu tavalliseen tapaan hallitus, kansanedustajat, europarlamentaarikot, diplomaatit ja joukko korkeimpia virkamiehiä. Kunniavieraita ovat lotat ja veteraanit. Urheilijoista on huomioitu etenkin mäkihyppääjiä. Lisäksi presidenttipari on kutsunut juhliin vuoden aikana tapaamiaan ihmisiä.

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottojen historia ulottuu vuoteen 1919, jolloin Linnassa järjestettiin ensimmäinen iltapäivävastaanotto.

Helsingin Sanomat seuraa itsenäisyyspäivän kulkua aamusta yömyöhään – niin paikan päällä kuin Sanomatalon suorassa studiolähetyksessä.

Haluatko päästä virtuaaliselle kierrokselle Linnaan? Se onnistuu 3d-mallinnetussa presidentinlinnassa:

Kolttukoneeseen on puolestaan kerätty kiinnostavimmat Linnassa käytetyt puvut vuosilta 2009–2014. Kolttukoneeseen pääset tästä linkistä.

Itsenäisyyspäivänä verkossa julkaistaan runsaasti uutisia, kuvia ja videoita. Haastattelemme kiinnostavimmat vieraat niin ulkopuolella kuin Linnan saleissa. Presidenttiparin kättelyt voi katsoa suorana HSTV:n ja ISTV:n studiolähetyksessä, joka alkaa kello 18.00 ja päättyy iltakymmeneltä. Linnan muotia ja pukuloistoa lähetyksessä kommentoivat stylistit Minttu Vesala ja Klara Kivilahti.

Juhlapaikan ulkopuolella HS seuraa mahdollisia mielenosoituksia ja mellakoita, myös niitä voi seurata suorina lähetyksinä.

Itsenäisyyspäivän jälkeisenä maanantaina printtilehdessä sekä HS.fi:ssä on tarjolla tuhti yhteenveto juhlista. Digitaalisille tilaajille tarjoamme myös jättimäisen kuvakoosteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat