Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihalainen: Oleellista on, ettei työehtosopimusten vähimmäisehtoja sorkita

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Olli Pohjanpalo HS

Yhteiskuntasopimuksen kariuduttua hallitus jatkaa neuvotteluja työmarkkinajärjestöjen kanssa paikallisesta sopimisesta. Kolmikantainen yhteistyö siis jatkuu myös palkanmuodostuksen osalta.

Lauri Ihalaisen (sd) mielestä oleellista on, että työehtosopimusten vähimmäisehtoja ei sorkita. Muuten tuloerot lähtevät repeämään. Lainsäädännöllä ei saa pakottaa paikalliseen sopimiseen, hän sanoo.

Hallituksen keinot työllistymisen esteiden purkamiseksi eivät pääosin miellytä entistä työministeriä.

Takaisinottovelvollisuuden kriteerien muuttaminen: ”Ne jotka potkitaan pihalle, niillä on ensisijainen oikeus tulla takaisin.”

Lyhyen määräaikaisen työsuhteen purkaminen ilman perusteluja: ”Se on huono juttu.”

Työntekijän koeajan pidentäminen: ”Siinä en ole ollut niin tiukalla kanalla.”

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan keston lyhentäminen: ”Se ei auta työllistymistä, vaan siitä seuraa kunnallisten toimeentulotukikorvausten kasvu.”

Akuutti ongelma on, että hallitus aikoo leikata työllistämisen määrärahoja ensi vuonna 50 miljoonaa ja hallituskaudella 110 miljoonaa. Ihalaisen mukaan välittömin apu työttömyyteen olisi juuri panostus työllisyysmäärärahoihin. ”Mittava lisääminen, ei vähentäminen.”

”Puolet kaikista työttömistä on vaikeimmin työllistettäviä, pitkäaikais- tai toistuvaistyöttömiä tai niitä, jotka toimenpiteiden jälkeen eivät ole saaneet työpaikkaa. Siinä on iso syrjäytymisen riski.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat