Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies raiskasi malliksi halunneita – KKO hylkäsi kaksi syytettä ihmiskaupasta

KKO:ssa oli kyse vain kolmesta ihmiskauppaa koskevasta syytekohdasta. Muilta osin hovioikeuden tuomio jäi pysyväksi. Ihmiskauppaa koskeva laki tiukentui vuosi sitten.

Kotimaa
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Mallitoimistoyrittäjä Tero Eronen asianajajansa Laura Kallioisen kanssa Helsingin käräjäoikeudessa kesällä 2012.
Mallitoimistoyrittäjä Tero Eronen asianajajansa Laura Kallioisen kanssa Helsingin käräjäoikeudessa kesällä 2012. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Korkein oikeus (KKO) on alentanut muutamalla kuukaudella joensuulaiselle Tero Petteri Eroselle tuomittua rangaistusta malliksi haluavien naisten raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä. KKO tuomitsi hänet 11 vuodeksi vankeuteen.

KKO:ssa oli kyse kolmesta ihmiskauppaa koskevasta syytekohdasta. Muilta osin hovioikeuden tuomio jäi pysyväksi. KKO tulkitsi nyt ihmiskauppasäännöstä, joka oli voimassa rikosten tekoaikana. Ihmiskauppaa koskevia pykäliä kiristettiin vuoden 2015 alussa. KKO katsoi, että Eronen syyllistyi ihmiskauppaan, kun hän värväsi 17-vuotiaan tytön striptease-esityksiin. Hän esiintyi kolmessa julkisessa ja yhdessä privaattiesityksessä.

Tyttö oli hakenut mallin töitä ja allekirjoittanut Erosen kanssa mallisopimuksen. Sen jälkeen Eronen pakotti tytön esiintymään striptease-esityksissä.

Ihmiskauppapykälä täyttyi sen takia, että tyttö oli alaikäinen.

Sen sijaan Eronen ei syyllistynyt ihmiskauppaan, kun hän pakotti kahdeksan vuoden ajan täysi-ikäisen naisen esiintymään vähintään 150 privaattiesityksessä.

Eronen kiristi naista muun muassa uhkaamalla julkaista tästä ottamansa alastonkuvat.

Kolmannen tapauksen osalta KKO katsoi, ettei Eronen syyllistynyt ihmiskauppaan pakotettuaan lukiolaisen esiintymään kolmessa privaattiesityksessä.

Erosella oli parikymmentä uhria vuosina 2003–2011. Osan heistä Eronen oli raiskannut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat