Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Linnassa soitetaan jazzia ja Sibeliusta

Kotimaa
 
Linnassa soivat tänään Olavi Virran jazzahtavat sävelet, ja tältä se kuulostaa
Linnassa soivat tänään Olavi Virran jazzahtavat sävelet, ja tältä se kuulostaa
Jazzrytmit palaavat taas parin vuoden tauon jälkeen Linnaan kolmannen kerroksen salonkiin. Parin kansanmusiikkivuoden jälkeen tänä vuonna esiintymisvuoron saa jazzyhtye Suomen huipulta, Jukka Perko yhtyeineen. Bändi esittää salongissa svengaavia jazzsovituksia juhlavuottaan viettävien Olavi Virran, Toivo Kärjen ja Tapio Rautavaaran ohjelmistosta. Ohjelmassa on muun muassa tämä Olavi Virran vuonna 1956 levyttämä Estrellita-tango, jota yhtye harjoitteli Veräjämäessä perjantaina.

Presidentinlinna välkehtii tänään sunnuntaina iltapuvuista, kunniamerkeistä ja salamavaloista, kun tasavallan presidentti puolisoineen järjestää perinteisen itsenäisyyspäivän vastaanoton.

Juhlien teema on tänä vuonna kulttuuri. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio ovat kutsuneet juhliin sekä tunnettuja kulttuurikasvoja että ruohonjuuritason kulttuuriväkeä.

Etenkin 150 vuotta sitten syntynyt kansallissäveltäjä näkyy ja kuuluu. Kättelyn aikana kuullaan tavallista useampia Jean Sibeliuksen teoksia, ja myös tanssiaiset alkavat Sibeliuksella. Juhlissa muistetaan myös viihdemusiikin mestareita Toivo Kärkeä ja Olavi Virtaa.

Jättimäisestä remontista viime vuonna valmistuneeseen Linnaan on kutsuttu 1 800 vierasta. Vieraiden määrä on juhlien liki satavuotisen historian ajan vaihdellut noin 1 600:sta 2 000:een.

Linnaan on kutsuttu tavalliseen tapaan hallitus, kansanedustajat, europarlamentaarikot, diplomaatit ja joukko korkeimpia virkamiehiä. Kunniavieraita ovat lotat ja veteraanit. Urheilijoista on huomioitu etenkin mäkihyppääjiä. Lisäksi presidenttipari on kutsunut juhliin vuoden aikana tapaamiaan ihmisiä.

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottojen historia ulottuu vuoteen 1919, jolloin Linnassa järjestettiin ensimmäinen iltapäivävastaanotto.

Helsingin Sanomat seuraa itsenäisyyspäivän kulkua aamusta yömyöhään – niin paikan päällä kuin Sanomatalon suorassa studiolähetyksessä.

Haluatko päästä virtuaaliselle kierrokselle Presidentinlinnaan? Se onnistuu 3d-mallinnetussa Presidentinlinnassa, joka löytyy HS.fi:stä.

Itsenäisyyspäivänä verkossa julkaistaan runsaasti uutisia, kuvia ja videoita. Haastattelemme kiinnostavimmat vieraat niin ulkopuolella kuin Linnan saleissa. Presidenttiparin kättelyt voi katsoa suorana HSTV:n ja ISTV:n studiolähetyksessä, joka alkaa kello 17.30 ja päättyy iltakymmeneltä. Linnan muotia ja pukuloistoa lähetyksessä kommentoivat stylistit Minttu Vesala ja Teri Niitti.

Juhlapaikan ulkopuolella HS seuraa mahdollisia mielenosoituksia ja mellakoita.

Huomenna maanantaina printtilehdessä ja HS.fi:ssä on tarjolla tuhti yhteenveto juhlista. Digitaalisille tilaajille tarjoamme myös jättimäisen kuvakoosteen.

Tätä kaikkea on luvassa Linnan juhlissa. HS.fi/hstv
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat