Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS todisti Jari Aarnion outoja talkoita – miesjoukko levitti kuorikatetta tontilla, josta myöhemmin löytyi 65 000 euroa

HS vieraili marraskuussa 2013 Jari Aarnion tontilla, jossa joukko ”rakennusmiehiä” käyskenteli ilman haalareita.

Kotimaa
 
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov
Tästä on kyse

Aarnion tontilta Porvoosta löytyi rahakätkö

 Noin 65 000 euron käteiskätkö löytyi Aarnion rakennustyömaalta Porvoosta toukokuussa 2014.

 Aarnion mukaan kyseessä oli lavastus. Hän vetoaa siihen, etteivät rahat löytyneet kotietsinnässä 12. marraskuuta 2013.

 Aarnion alaiset olivat levittämässä rahakätkön päälle kuorikatetta 15. marraskuuta 2013.

 Aarnio on kertonut saaneensa vuonna 2002 hämärätoimilla rikastuneelta liikemieheltä 447 000 euroa käteistä korvaukseksi palveluksistaan.

Yksinäinen talo seisoo yksityistien varrella keskellä metsää. Tien päässä häämöttää toinen talo, mutta muita naapureita ei näy.

On perjantai 15. marraskuuta vuonna 2013, ja tänne keskelle metsää Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio rakentaa omakotitaloa.

HS on selvittänyt Aarnion tekemisiä kaikessa hiljaisuudessa jo usean kuukauden ajan. Esiin on noussut epäselvyyksiä muun muassa Aarnion rahankäytössä.

Lähteiden mukaan Aarnio on käyttänyt suuria summia käteistä rahaa. Prostituoitu ”Saara” on HS:n haastattelussa kertonut, että Aarnio käsitteli rahaa aina käsineet kädessään. Kaiken lisäksi Aarniolla on rakenteilla Porvooseen hulppea omakotitalo, jonka rahoitukseen liittyy epäselvyyksiä.

Myös poliisi on selvittänyt Aarnioon liittyviä epäselvyyksiä. Kolme päivää aikaisemmin, tiistaina 12. marraskuuta Jari Aarnio on otettu kiinni epäiltynä seurantalaiteyhtiö Trevociin liittyvistä virkarikoksista. Iltapäivällä hän on ensimmäistä kertaa oikeuden edessä. Tutkinnanjohtajat vaativat hänen vangitsemistaan.

Siksi tänä marraskuisena perjantaina 2013 lähdemme kuvaajan kanssa kuvaamaan Aarnion tontin uutisointia varten.

Perillä odottaa yllätys. Tontilla on puolisen tusinaa miestä. Rakennusmiehiä, arvelemme.

Käymme tien päässä kääntämässä auton. Kun pääsemme uudelleen talon kohdalle, tuohtuneen oloinen mies harppoo auton editse kuskin puolelle.

Mies on raivoissaan. Hän huutaa, että meidän on heti lähdettävä pois. Olemme kuulemma yksityistiellä ja yksityisalueella.

Yritän tehdä pari kysymystä saadakseni miehen rauhoittumaan. Ei onnistu. Jätän miehen kuvaajan huoleksi ja käännän katseeni Aarnion taloa kohti. Lähimpänä oleva ”rakennusmies” kääntää päänsä nopeasti pois. Hän ei selvästikään halua, että näen hänen kasvonsa.

Tunnelma on omituinen. Suurin osa miehistä ei ole meistä kiinnostuneita. Valtaosa seisoo selin meihin päin. Ainoastaan äärimmäisenä oikealla, melko kaukana oleva mies tapittaa näytelmää kiinnostuneena. Hän ei käännä päätään, vaikka katson häntä.

Miehet tietävät hyvin, että paikalle on saapunut nimenomaan median edustajia. Automme kyljessä lukee isolla Nelosen uutiset (HS ja Nelosen uutiset olivat aiemmin samaa toimitusta).

Yritän ymmärtää, mitä työtä miehet ovat tekevinään. He ovat levittäytyneet kuin varpusparvi ympäri tonttia, mutta kukaan ei näytä tekevän mitään järkevää.

Kenelläkään ei ole työhaalareita päällään. Kaikki ovat siviilivaatteissa.

Autolle harpponeen miehen rähjäämisen takia tulee selväksi, että kuvaaminen jää nyt haaveeksi. Jos nousemme autosta ja kaivamme tv-kameran takaluukusta, syntyisi varmasti käsirysy.

Lähdemme ajelemaan pois.

Poliisi
Aarnion pihalle levitetyn kuorikatteen alta löytyi lähes 65000 euron rahakätkö toukokuussa 2014.
Aarnion pihalle levitetyn kuorikatteen alta löytyi lähes 65000 euron rahakätkö toukokuussa 2014.

Puolitoista vuotta myöhemmin luemme esitutkintapöytäkirjasta, että miehet eivät olleetkaan rakennusmiehiä.

Kaksi Aarnion alaista kertoo Nelosen uutisten auton pyörähtäneen paikalla, kun he olivat levittämässä kuorikatetta Aarnion tontille. Kuorikatteen alta löytyi lähes 65 000 euron rahakätkö toukokuussa 2014. Aarnio on väittänyt kätköä lavastukseksi.

Toinen asiasta kertoneista alaisista on nyt itsekin syytteessä erilaisista virkarikoksista.

Kun Aarnio otettiin kiinni, sama ylikonstaapeli pääsi vahingossa puhumaan Aarniolle sellin luukun läpi heti seuraavana iltana. Aarnio oli tällöin maininnut, että tontille pitäisi levittää kuorikatetta.

Ylikonstaapeli soitti Aarnion vaimolle vielä samana iltana ja kertoi Aarnion viestistä. Puhelu tallentui, sillä vaimo oli puhelinkuuntelussa.

”Se [Aarnio] sano et se on tärkee juttu”, ylikonstaapeli painotti kuorikatteen merkitystä.

Vaimo tiesi heti, mihin kulmaan kuorikatteet pitää levittää.

”Ku katotaan alhaalta mun mielestä nii oikee.”

Rahakätkö löytyi talon edessä olevan pengerryksen alimmalta tasolta, oikeasta kulmasta.

Ylikonstaapeli alkoi järjestellä kuorikatteen levittämistä, ja jo puolentoista vuorokauden kuluttua talkoomiehet olivat hommissa.

Kuulusteluissa selvisi myös, kuka oli se Aarnion tontilla meille rähjännyt henkilö. Ylikonstaapeli kertoi käyneensä ”keskustelemassa” paikalle tulleiden toimittajien kanssa.

Ylikonstaapeli ja toinen talkoista kertonut alainen sanovat, etteivät he tienneet rahakätköstä mitään. Levittäessään kuorikatetta he eivät kertomansa mukaan huomanneet mitään erityistä kätkön kohdalla.

Aarnion alaisen kertomuksissa askarruttaa yksi asia. He ovat kertoneet oikeudessa, että paikalla olisivat olleet vain he kaksi sekä traktorikuski. Traktorikuski taas ei mainitse Nelosen uutisten autosta mitään.

Toisen Aarnion alaisen todistajankuuleminen oikeudessa päättyi tämän viikon torstaina. Hän kertoi oikeudelle HS:n käynnistä ja arveli toimittajien varmasti nähneen ”tämän kolmikon työn touhussa”.

Hän ei maininnut mitään rähinästä, vaan antoi ymmärtää, että ”kolmikko” olisi jatkanut töitä HS:n kuvatessa. Kuulusteluissa hän jopa arveli, että HS:lta ”varmaan löytyy jotain kuvamateriaalia asiasta”.

Alaisten muisti pettää. Kun kävimme paikalla, tontilla ei ollut pelkästään kolmikkoa vaan puolisen tusinaa miestä. Autojakin oli useita, muun muassa yksi pakettiauto.

Herättää tietysti ihmetystä, miksi Aarnion alaiset puhuvat jotain muuta kuin totta sellaisesta sivuseikasta kuin talkoomiesten määrästä.

Ehkäpä talkoomiesten olisi sinä perjantaipäivänä pitänyt olla jossain ihan muualla. Esimerkiksi Pasilan poliisitalolla hoitamassa virkaansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat