Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MTV: AKT antoi potkut hoitajia puolustaneelle

AKT kiistää antaneensa potkut Rahjan Huolinnan luottamusmiehelle.

Kotimaa
 
MTV
Voitto Ketola.
Voitto Ketola. Kuva: MTV

MTV-uutisten mukaan Auto- ja kuljetusalan liitto AKT on antanut potkut Kalajoella sijaitsevan Rahjan Huolinnan luottamusmiehelle Veikko Ketolalle, joka puolusti MTV:n tv-uutisissa hoitoalan työntekijöitä.

Ketola sanoi torstaina MTV:n haastattelussa, että hän on pahoillaan matalapalkkaisten hoitajien puolesta siitä, että yhteiskuntasopimus kaatui ja pakkolait tulevat voimaan.

Yhteiskuntasopimus kaatui, kun AKT irtisanoutui sopimuksesta kesken neuvottelujen.

Ketola sanoo saaneensa soiton AKT:n varapuheenjohtajalta Arto Sorvalilta.

”Se oli lyhyt, suorapuheinen ja jämäkkä puhelu. Syyksi sanottiin AKT:n maineen pilaaminen ja suun avaaminen valtakunnan uutisissa. Se, että otin kantaa matalapalkkaisten naisten puolesta oli ilmeisesti liikaa”, Ketola sanoi MTV:lle.

Arto Sorvali kiistää, että Ketola olisi jo saanut potkut.

”Mutta on uutisessa neljännes tai puolikas totta. Minä soitin Ketolalle sen jälkeen, kun monet AKT:n osastojen puheenjohtajat vaativat, että Ketola pitäisi erottaa AKT:sta. Minulle kun kuuluvat nämä järjestöasiat”, Sorvali sanoi HS:lle.

Hän arvioi, että erottamispyynnön esitti kymmenkunta ammattiosastojen puheenjohtajaa.

AKT:ssa on irtautumisen jälkeen ollut erimielisyyttä liiton linjasta. Puhetta on aiheuttanut se, että puheenjohtaja Marko Piirainen ilmoitti liiton eroamisesta yhteiskuntasopimuksesta kuulematta hallitusta.

”Sanoin Ketolalle, että hänen pitää nyt varautua tekemään vastaus erottamista esittäville. Jos on rikkonut sääntöjä, erottaminen on mahdollista. Ei ole ainutlaatuista, että joku erotetaan AKT:sta”, Sorvali sanoo HS:lle ja muistaa muun muassa tilanteita, joissa lakkorikkureita on erotettu. Erottamisesta päättää AKT:n hallitus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat