Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paraatissa oli esillä ilmapuolustus

Kotimaa
 
Petteri Kivimaki
Jämsäläinen Väänäsen perhe seurasi itsenäisyyspäivän paraatia Jyväskylässä sunnuntaina. 9-vuotias Nooa oli laittanut itsenäisyyspäivän kunniaksi armeijan huutokaupasta ostamansa puolustusvoimien talvipäähineen, ns. norsunvehkeen. Mukana menossa oli isä Api, täti Tytti ja isoöiti Eeva Väänänen.
Jämsäläinen Väänäsen perhe seurasi itsenäisyyspäivän paraatia Jyväskylässä sunnuntaina. 9-vuotias Nooa oli laittanut itsenäisyyspäivän kunniaksi armeijan huutokaupasta ostamansa puolustusvoimien talvipäähineen, ns. norsunvehkeen. Mukana menossa oli isä Api, täti Tytti ja isoöiti Eeva Väänänen. Kuva: Petteri Kivimaki

Tämän vuoden itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati marssittiin sadeasut päällä, pienessä tuulenvireessä Jyväskylässä. Ohimarssin ajaksi sade kuitenkin taukosi sopivasti. Paraatin johtovastuu oli ilmavoimilla ja järjestelyistä vastasi Ilmasotakoulu, joten paraatin näkökulma oli ilmapuolustuksessa.

Paraati kulki sunnuntaisessa Jyväskylän keskustassa Yliopistonkatua pitkin. Reitin varrella oli tuhansia ihmisiä, kertoi paraatin projektiupseeri, majuri Sami Linkaja. Paraatipäivässä mukana ollut sotilaskoti oli varannut 2 500 munkkia, mutta ne loppuivat kesken.

Sääolojen vuoksi kävi kuitenkin niin, että Hawk-hävittäjät joutuivat jättämään ylilentonsa väliin. Lisäksi Ilmavoimat perui Midnight Hawks -taitolentoryhmän esittelylennon. Neljän Hawk-harjoitushävittäjän oli tarkoitus tehdä noin kahdeksan minuutin esittelylento itsenäisyyspäivän paraatissa. Lennon peruuntumisesta ilmoitettiin viitisen minuuttia ennen ohjelman alkua, kertoi HS:lle tapahtumaa kuvannut Petteri Kivimäki.

”Tänne oli kerääntynyt useampi sata ihmistä, kun yksi järjestäjistä tuli kertomaan, että esitys on peruttu”, hän sanoi.

Kuusi Hornet-monitoimihävittäjää, kolme NH90-kuljetushelikopteria ja yksi MD500-kevythelikopteri kuitenkin suorittivat ylilennon, Linkaja kertoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat