Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköt poikki edelleen tuhansilta Lounais-Suomessa

Kotimaa
 
HS-sää 6.12.
HS-sää 6.12.

Sähköt ovat olivat poikki Lounais-Suomessa yli neljältätuhannelta sähköyhtiö Carunan asiakkaalta maanantaiaamuna kello puoli yhdeksän. Sunnuntai-iltana sähköt olivat poikki vielä lähes kymmeneltätuhannelta asiakkaalta.

Etelä-Suomessa sähköt olivat poikki 160 asiakkaalta maanantaiaamuna.

Suomenlahdella tuulennopeus oli sunnuntai-iltana myrskyrajan tuntumassa, noin 18–20 metriä sekunnissa, kertoo meteorologi Antti Jylhä-Ollila Ilmatieteen laitokselta.

Maanantaina puoli yhdeksän aikaan aamulla eniten ongelmia oli Uudessakaupungissa, jossa sähköt olivat poikki 1 078 asiakkaalta. Salossa ongelmia oli yli 900 asiakkaalla. Myös muun muassa Salossa, Liedossa ja Naantalissa oli joitakin satoja asiakkaita ilman sähköä maanantaiaamuna.

Vielä sunnuntaina erityisen pahoja sähköongelmat olivat noin 9 000 asukkaan Hangossa. Tilanne Hangossa tuli yllätyksenä yhtiön käyttöpäällikölle Jarmo Strömille.

”On vähän yllätys, että viat keskittyvät paljolti Hangon alueelle, joka on suureksi osaksi kaapeloitu”, Ström sanoi sunnuntai-iltana.

Yhtiö päivittää vikatilannetta häiriökartalleen.

Käyttöpäällikön mukaan kaikkia Etelä-Suomen vikoja selvitettiin jo sunnuntai-iltana, ja Hangon kytkennöistä merkittävä osa saatiin valmiiksi sunnuntain puolella: ”Otamme Hangon pohjoispuolella verkosta pois niitä ilmajohtoja, jotka ovat saattaneet aiheuttaa vikaantumisia.”

Sen sijaan esimerkiksi Inkoon ja Raaseporin saaristoalueilla korjaustyö jäi maanantaiksi. Raaseporissa ongelmia oli maanantaiaamuna kello kahdeksan vielä 107 asiakkaalla.

”Siellä on paljon pitkiä etäisyyksiä. Menee tarpomiseksi, jos viat eivät muuten löydy.”

Carunalla on Strömin mukaan käytettävissä noin 200 asentajaa. Asentajien varallaolon lisäksi yhtiö varautui viikonlopun tuuliseen säähän asiakaspalvelun lisäväellä.

Sähkökatkoista kärsivät sunnuntaina Carunan asiakkaiden lisäksi ainakin sadat Porvoon sähköverkon, Kymenlaakson sähköverkon ja KSS Verkon asiakkaat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat