Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

OP-pankkia riivanneiden verkko­hyökkäysten tutkinta valmistui – epäilty on 18-vuotias

Kotimaa
 
Tammikuun alussa 2014 OP viesti asiakkailleen häiriöistä Facebook-sivullaan.
Tammikuun alussa 2014 OP viesti asiakkailleen häiriöistä Facebook-sivullaan.

Viime uutenavuotena käynnistynyt, erityisesti OP-pankin palveluita haitannut palvelunestohyökkäysten sarja on poliisin osalta selvinnyt. Esitutkinta on päättynyt ja siirtyy syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon.

Teoista epäillään vuonna 1997 syntynyttä suomalaista miestä, kertoo keskusrikospoliisin kyberrikostorjuntakeskus tiedotteessaan. Palvelunestohyökkäysten osalta tekoja on tutkittu muun muassa törkeinä tietojärjestelmän häirintöinä, törkeän kiristyksen yrityksenä ja kiristyksen yrityksinä.

Uudenvuodenaattona 2014 OP-pankin verkkopankki lakkasi toimimasta. OP:n sisäisten palvelinjärjestelyjen takia palvelunestoestohyökkäykset johtivat siihen, että OP:n asiakkaat eivät saaneet aluksi nostettua rahaa myöskään pankkiautomaateista.

Palvelunestohyökkäykset jatkuivat yhtäjaksoisesti tai lähes yhtäjaksoisesti useita päiviä.

Krp:n tutkinnassa selvisi, että epäilty oli onnistunut saamaan haltuunsa suomalaisen yksityishenkilön pankkitunnukset ja siirtämään hänen tililtään pienen summan rahaa. Tekoa on tutkittu tietomurtona, maksuvälinepetoksena ja vaaran aiheuttamisena tietojenkäsittelylle.

Osasta tekoja oli alunperin epäiltynä myös vuonna 1997 syntyneen miehen vuonna 1996 syntynyt ystävä, mutta hänet vapautettiin epäilyistä keväällä.

Tutkinnan yhteydessä poliisi selvitti myös MTV:n Katsomo.fi-palveluun, Iltalehteen sekä Viestintävirastoon vuonna 2013 kohdistuneita palvelunestohyökkäyksiä, joista se epäilee molempia miehiä.

Näiden tapausten lisäksi 1997 syntynyttä miestä epäillään myös tammikuussa 2015 Viestintävirastoon kohdistuneesta palvelunestohyökkäyksestä.

”Olemme iloisia, että samalla myös nämä vanhemmat tapaukset selvisivät”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Muurman. ”Myös muita tutkintoja on edelleen meneillään.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat