Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SAK: Palkkasopu on nyt EK:n ja hallituksen varassa

Kotimaa
 
Heikki Saukkomaa
Lauri Lyly
Lauri Lyly Kuva: Heikki Saukkomaa

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoo, että yhteiskuntasopimusneuvottelujen jatko on työnantajista ja hallituksesta kiinni.

Maanantaina kokoontunut SAK:n hallitus muistutti myös, että SAK:n kriisisopimukseksi kutsuman neuvottelutarjouksen aikaraja päättyi maanantaina.

”Tästä eteenpäin SAK arvioi osaltaan uudelleen myös tavoitteensa, jos neuvottelut jossain vaiheessa alkaisivat uudelleen”, Lauri Lyly sanoi hallituksen kokouksen jälkeen julkaistussa tiedotteessa.

SAK tarjosi alkusyksystä työnantajille vuodeksi 2017 lähes nollakorotuksia ja sen jälkeen työnantajien toivomaa palkkamallia, jossa vientialan palkanmaksukyky määrittelee palkankorotusten katon. Ne eivät ole enää voimassa.

SAK olisi ollut myös valmis siirtämään osan työnantajien sosiaaliturvamaksuista palkansaajien maksettavaksi, jos hallitus vetää omat työehtoja heikentävät pakkolait pois. SAK:n Lyly esitti myös lomarahamallia, jossa lomarahat muuttuisivat suhdanteiden mukaan.

EK päätti neuvottelujen päättymisestä sen jälkeen, kun Auto- ja kuljetusalan liiton AKT ilmoitti irtautuvansa sopimuksesta.

Lyly sanoo, että Elinkeinoelämän keskusliiton ja maan hallituksen käsissä on nyt aloite neuvottelujen jatkamiseksi sekä pakkolakien ja ehdollisten leikkausten poistamiseksi.

”EK:lla ei näytä olevan intressiä tulla neuvottelupöytään, ennen kuin pakkolakipaketti on vedetty pois.”

”Lisäksi liitot huomioivat pakkolakien vaikutukset asettaessaan tavoitteensa seuraavalle sopimuskierrokselle”, Lyly sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat