Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: Bandidos salakuljetti Suomeen nestemäistä amfetamiinia

Kotimaa
 
Keskusrikospoliisi
Poliisin välittämä kuva purkista, jossa nestemäistä amfetamiinia säilytettiin. Yhdestä amfetamiiniöljylitrasta saadaan runsaat viisi kiloa käyttövahvuista amfetamiinia.
Poliisin välittämä kuva purkista, jossa nestemäistä amfetamiinia säilytettiin. Yhdestä amfetamiiniöljylitrasta saadaan runsaat viisi kiloa käyttövahvuista amfetamiinia. Kuva: Keskusrikospoliisi

Keskusrikospoliisi epäilee, että moottoripyöräjengi Bandidos on salakuljettanut Suomeen nestemäistä amfetamiinia.

Tapaus on poikkeuksellinen sen vuoksi, että nestemäistä amfetamiinia ei ole aiemmin juurikaan paljastunut Suomessa. Rikoskomisario Jari Rädyn mukaan Bandidos-jutun ohella tutkinnassa on parhaillaan myös toinen laaja kokonaisuus, joka liittyy nestemäiseen amfetamiiniin. ”Sen tapauksen tutkinta on vielä alussa, joten siitä ei voida vielä kertoa enempää”, Räty sanoo.

Bandidos-jutun tutkinta alkoi keväällä 2015 Saksan viranomaisilta tulleiden vihjeiden perusteella. Suomen ja Saksan poliisit tekevät yhteisiskun kerhotiloihin toukokuussa.

Esitutkinnan mukaan saksalaiset bandiitit salakuljettivat amfetamiiniöljyä Nokialle, josta Bandidosin Nokian kerhon jäsenet ovat välittäneet sitä eteenpäin muihin Bandidosin alaosastoihin.

Poliisin mukaan aine tuotiin matkalaukkuihin piilotetuissa viinapulloissa Pirkanmaan lentokentän kautta.

Poliisi epäilee, että amfetamiiniöljyä on salakuljetettu Suomeen yhteensä 20 litraa, josta saadaan noin 100 kiloa käyttövalmista, jauhemaista amfetamiinia. Pieni osa aineesta on saatu takavarikkoon. Salakuljetusten epäillään tapahtuneen seitsemällä eri kerralla vuosina 2012–2014.

Törkeistä huumausainerikoksista epäillään Suomessa yhteensä seitsemää ihmistä, joista kuusi kuuluu Nokian Bandidosiin. Myös Saksassa on käynnissä laaja tutkinta ja siellä on kymmeniä epäiltyjä.

Lisäksi poliisi epäilee kaikkia Bandidosin Nokian kerhon jäseniä järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta. Kaikkiaan järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta epäillään 15 ihmistä, joista 13 kuuluu Nokian Bandidosiin.

Suomen juttukokonaisuus on siirtymässä syyteharkintaan.

Sisä-Suomen poliisilaitos on jo aiemmin paljastanut ryhmän, joka saosti bandiiteilta peräisin ollutta amfetamiiniöljyä Pirkanmaalla. Silloin ei kuitenkaan päästy kiinni siihen, mistä amfetamiiniöljy oli peräisin.

Viisi miestä tuomittiin törkeistä huumerikoksista Pirkanmaan käräjäoikeudessa vuonna 2014. Juttua on käsitelty Turun hovioikeudessa, mutta tuomiota ei ole vielä annettu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat