Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ahvenanmaan entinen syyttäjä saa syytteen lahjuksen ottamisesta

Kotimaa
 

Ahvenanmaan maakunnansyyttäjänä toiminut Jens-Erik Budd saa syytteen lahjuksen ottamisesta. Syytteen nosti tiistaina valtionsyyttäjä Christer Lundström.

Syytteet liittyvät viime kesän tapahtumiin. Budd tapasi juhannuksena maarianhaminalaisessa ravintolassa naisen. Hän oli silloin syytettynä rikosjutussa, jossa Budd oli syyttäjänä. Budd ja nainen lähtivät ravintolasta syyttäjän kotiin. Siellä oli tapahtunut jotain seksuaalista kanssakäymistä.

Valtionsyyttäjän mielestä ei ole näyttöä siitä, että nainen olisi asunnossa pakotettu seksuaaliseen tekoon väkivaltaa tai uhkausta käyttäen. Tämän vuoksi Lundström päätti jättää nostamatta Buddia vastaan syytteen seksuaaliseen tekoon pakottamisesta.

Nainen saa kaksi syytettä, toisen lahjuksen antamisesta ja toisen väärästä ilmiannosta.

”Olen toimittanut molempien osalta haastehakemuksen Turun hovioikeuteen. Perusteena on se, että syytteet liittyvät toisiinsa oleellisesti. Ei tässä ihan erillisistä tapahtumista ole kyse”, Christer Lundström totesi tiistaina.

Tarkemman teonkuvauksen sisältävä haastehakemus tulee julkiseksi aikaisintaan, kun asiaa käsitellään ensimmäisen kerran tuomioistuimessa. ”Hovioikeus ratkaisee, ottaako se käsittelyynsä molempien syytteet”, Lundström sanoo.

Lundström ei halua sanoa, millaisesta lahjuksesta on kyse. Yleisellä tasolla hän toteaa, että ”on mahdollista” nostaa syyte lahjuksen ottamisesta ja antamisesta niin, että lahjus on seksiä.

Molemmat syytetyt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Buddilla oli tapahtumahetkellä määräaikainen virka Ahvenanmaan maakunnansyyttäjänä. Tällä hetkellä hänellä on kihlakunnansyyttäjän virka Länsi-Suomen syyttäjänvirastossa. Budd on kuitenkin ollut kesästä saakka pidätettynä virantoimituksesta.

Oikeusasteista hovioikeus käsittelee asiaa, kun syyttäjää syytetään virkarikoksesta.

”Kun syyttäjä on pidätettynä virantoimituksesta, periaatteessa hovioikeuden kuuluisi ottaa asia kiireellisesti käsittelyynsä”, sanoo valtionsyyttäjä.

Lahjuksen ottamisesta tai antamisesta voidaan tuomita sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta.

Kesällä vireillä ollut rikosasia, jossa syytteen saanut nainen oli vastaajana, liittyi Lundströmin mukaan pahoinpitelyyn ja on jo käsitelty.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat