Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat pyysi Suomelta apua taistelussa Isisiä vastaan

Kotimaa
 
US AIR FORCE / Reuters
Yhdysvaltojen ilmavoimien F-15E -hävittäjä laskeutuu Incirlikin lentotukikohtaan Turkissa Isisin vastaisen operaation jälkeen marraskuussa.
Yhdysvaltojen ilmavoimien F-15E -hävittäjä laskeutuu Incirlikin lentotukikohtaan Turkissa Isisin vastaisen operaation jälkeen marraskuussa. Kuva: US AIR FORCE / Reuters

Suomi on saanut Yhdysvalloilta avunpyynnön taisteluun terroristijärjestö Isisiä vastaan.

”Pyyntö sisältää sekä yksityiskohtaisia että yleisluonteisia kohtia. Siinä yksilöidään useita erilaisia mahdollisuuksia”, ulkoministeriön apulaisosastopäällikkö Timo Kantola sanoo HS:lle.

Asiasta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Kyse on Isisin-vastaisen liittouman toimista Irakissa ja Syyriassa, ei kuitenkaan ainoastaan sotilaallisista toimista. Kantola ei suostu paljastamaan yksityiskohtia eikä osaa arvioida, koska sellaisia julkistetaan.

Suomalaissotilaita on jo entuudestaan Irakin Erbilissä kouluttamassa kurdeja taistelemaan Isisiä vastaan.

Ruotsalaiset ja norjalaiset tiedotusvälineet kertoivat aiemmin tiistaina omien maidensa saamista vastaavista pyynnöistä.

Norjan puolustusministeri Ine Eriksen Søreide sanoi uutistoimisto NTB:lle Dagbladetin mukaan, että kyse on Norjan aiemminkin tekemästä paikallisten sotilaiden kouluttamisesta mutta myös mahdollisesti taistelutehtävistä, logistiikka-avusta ja erikoisjoukoista.

Yhdysvaltojen pyyntö eroaa ainakin siinä määrin Ranskan esittämästä avunpyynnöstä muille EU-maille, että Ranska toivoi kaikenlaista apua vapauttaakseen omia voimiaan Lähi-idän taisteluihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat