Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lait askarruttavat työmarkkinajohtajia

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Annika Rönni-Sallinen: ”Työehtoja ei saa polkea.”
Annika Rönni-Sallinen: ”Työehtoja ei saa polkea.”

SAK:n työehtoasioiden päällikkö Annika Rönni-Sallinen painottaa, että paikallista sopimista voi lisätä työehtosopimusten kautta. Uudistus ei saa lisätä yritysten välistä kilpailua niin, että työntekijöiden työehtoja poljetaan. SAK:ssa nähdään, että vaarana voi olla ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttö ja työnantajan sanelupolitiikan lisääntyminen.

Trond H. Trosdahl
Katarina Murto: ”Ensisijaisesti sopimusteitse.”
Katarina Murto: ”Ensisijaisesti sopimusteitse.”

STTK:n johtaja Katarina Murto pitää hyvänä ratkaisuna sitä, että hallitus haluaa edistää paikallista sopimista kolmikantaisessa työryhmässä ja ensisijaisesti työehtosopimusten kautta. Epäselvyyttä tilanteeseen luo kuitenkin se, että työryhmän tehtävä on lainsäädännön valmistelu, vaikka ensisijaisesti pyritään etenemään sopimusteitse.

Jyri Häkämies: ”Lainsäädäntöä tarvitaan”
Jyri Häkämies: ”Lainsäädäntöä tarvitaan”

EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen mielestä paikallisen sopimisen uudistamisessa tarvitaan lainsäädäntöä. Työehtosopimuksilla tulisi EK:n mielestä olla edelleen tärkeä rooli paikallisen sopimisen edistämisessä. Niissä laajennettaisiin paikallisen sopimisen vähimmäisaluetta alakohtaisten tarpeiden mukaisesti.

Sture Fjäder: ”Laki ei saa määrätä liiaksi.”
Sture Fjäder: ”Laki ei saa määrätä liiaksi.”

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder muistuttaa, että kukin toimiala on paras asiantuntija tunnistamaan sopimisen rajat. Hänen mielestään lainsäädännöllä ei pidä ennalta määrätä liian tiukasti, mitä asioita työehtosopimuksiin on tältä osin otettava. Tällainen ei ole omiaan helpottamaan paikallista sopimista, hän tähdentää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat