Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lama ei ole nujertanut lahjoitusintoa Suomessa

Kotimaa
 

Joulumieli valtaa suomalaiset joka vuosi. Usean järjestön joulukeräysten tuotto on taloustaantumasta huolimatta pysynyt samoissa lukemissa, jopa noussut tasaisesti viime vuosina.

”Kokemus monelta vuodelta on, että kun on lama, niin ihmiset heräävät auttamaan”, sanoo Pelastusarmeijan viestintäpäällikkö Eija Kornilow.

Pelastusarmeijan Joulupataan on kertynyt noin miljoona euroa, tänä jouluna summan odotetaan ylittyvän. SPR:n Hyvä joulumieli -keräyksen tuotto on ollut kasvussa lähes kaikki 19. keräysvuottaan. Viime vuonna järjestö lahjoitti 70 euron arvoisia lahjakortteja ruokakauppaan 18 000 vähävaraiselle lapsiperheelle, tänä vuonna niitä sai 22 000. Lahjakortit on jo jaettu, rahat niihin kerätään takautuvasti.

Kirkon ulkomaanapu on kerännyt rahaa toisenlaisilla lahjoillaan jo kymmenen vuotta, keräyssumma on ollut viime vuosina reilu miljoona euroa. Idea on, että lahjoituksesta hyväntekeväisyyteen saa kortin, jonka voi antaa läheiselleen. Lahjoista noin puolet hankitaan jouluna, sanoo varainhankinnan koordinaattori Anne Vääränen.

”Hitiksi on noussut vasta kaksi kuukautta sitten myyntiin tullut hätäapupakettilahja. Tähän on saattanut vaikuttaa muun muassa Euroopan pakolaiskriisi.”

Usean vuoden ajan eniten on ostettu Naisten pankin Ammatti- lahjaa, josta saaduilla varoilla tuetaan kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja toimeentuloa. Myös eläinlahjat, kuten vuohen lahjoittaminen kehitysmaiden köyhille, säilyttävät Vääräsen mukaan suosionsa vuodesta toiseen.

Pelastakaa Lapset ry:n kautta voi lahjoittaa lapselle aikaa tukiperheessä. Järjestö on kerännyt yksityisiltä ja yrityksiltä jouluisin yli 600 000 euroa rahaa.

Suomen Luonnonsuojeluliiton kautta voi lahjoittaa esimerkiksi erittäin uhanalaiselle Saimaan norpalle uintirauhaa, mikä on ollut liiton viestintäpäällikön Matti Niemisen mukaan suosittua jo vuosia. Tämän joulun yllättäjä on susi, jota voi liiton kautta suojella 10 eurolla.

Maailmalla trendinä on se, että lahjoittamisesta pyritään tekemään koko ajan helpompaa esimerkiksi matkapuhelinsovellusten avulla, kertoo Vastuullinen lahjoittaminen ry:n pääsihteeri Pia Tornikoski. Moneen joulukeräykseen voi Suomessa osallistua jo esimerkiksi tekstiviestillä. Pelastusarmeijan Joulupataan mahdollisuus tuli ensi kertaa tänä jouluna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat