Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA rajoittaa viisumivapaata maahantuloa – koskee myös suomalaisia

Kotimaa
 
Riitta Vainio HS
Matkustaminen Yhdysvaltoihin vaikeutuu, jos on vuoden 2011 jälkeen käynyt Irakissa tai Syyriassa.
Matkustaminen Yhdysvaltoihin vaikeutuu, jos on vuoden 2011 jälkeen käynyt Irakissa tai Syyriassa. Kuva: Riitta Vainio HS

Yhdysvallat asettaa uusia rajoitteita matkustajille, jotka ovat aikaisemmin päässeet maahan ilman viisumia, kertoo uutistoimisto Reuters.

Edustajainhuoneen myöhään tiistaina Suomen aikaan hyväksymät uudet määräykset koskevat kansalaisia, joiden kotimaa kuuluu niin sanottuun Visa Waiver eli VWP-ohjelmaan. Myös Suomi kuuluu tähän viisumiohjelmaan, joten uudet määräykset koskevat myös suomalaisia.

Jos laki menee läpi senaatista ja presidentti hyväksyy sen, myös suomalaisten tarvitsee anoa viisumi Yhdysvaltoihin matkustaessaan, jos he ovat 1. marraskuuta 2011 jälkeen matkustaneet Irakiin, Syyriaan, Iraniin tai Sudaniin. Lain on tarkoitus tulla voimaan ensi huhtikuussa.

Lailla Yhdysvallat haluaa vähentää riskiä, että esimerkiksi Isis-terroristijärjestöön liittyneitä eurooppalaisia yrittää päästä Yhdysvaltoihin ilman viisumia.

Yhdysvaltojen viranomaiset arvioivat, että noin 5 000 eurooppalaista on matkustanut Irakiin tai Syyriaan taistelemaan ääri-islamilaisten terroristijärjestöjen riveissä.

Visa Waiver -ohjelmaan kuuluvan maan asukas saa matkustaa ilman viisumia, jos hän on loma- tai liikematkalla ja matka kestää enintään 90 päivää. Ohjelma perustettiin 1986, jotta näin lisääntyvä matkailu ja bisnes kohentaisivat Yhdysvaltojen taloutta.

Matkustajalla pitää olla myös paluulippu tai lippu kansainväliselle jatkolennolle sekä hänen pitää saapua Yhdysvaltoihin Visa Waiver -ohjelmaan osallistuvalla yhtiöllä. Muun muassa Finnair on tällainen yhtiö. Matkustajalla pitää olla myös koneellisesti luettava passi.

Lisäksi matkustajan pitää läpäistä verkossa tehtävä automaattinen ESTA-hyväksymismenetelmä.

Ohjelmaan kuuluva Andorra, Australia, Belgia, Brunei, Espanja, Etelä-Korea, Hollanti, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Japani, Kreikka, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Monaco, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Suomi, Taiwan, Tanska, Tšekki, Unkari, Uusi-Seelanti ja Viro.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat