Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alaikäisiä epäiltiin raiskauksista Säynätsalossa – syytteitä ei nosteta

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Kaksi epäiltyä raiskausta, joista epäiltiin kahta Jyväskylän Säynätsalossa asuvaa 17-vuotiasta poikaa, siirtyi keskiviikkona syyteharkintaan. Poikia vastaan ei kuitenkaan nosteta syytteitä. Syyttämättäjättämispäätökset teki kihlakunnansyyttäjä Marika Visakorpi Sisä-Suomen syyttäjänvirastosta.

”Ei ollut näyttöä siitä, että tapauksiin olisi liittynyt mitään väkisin tapahtunutta seksuaalista kanssakäymistä”, Visakorpi sanoo.

Kihlakunnansyyttäjä vahvistaa, että epäiltyinä olleet 17-vuotiaat ovat alaikäisiä turvapaikanhakijoita.

Poliisin saaman ilmoituksen mukaan epäillyt raiskaukset olisivat tapahtuneet Säynätsalossa 25. lokakuuta. Epäiltyjen tekojen uhrit eivät ole täysi-ikäisiä.

”He ovat kaikki alaikäisiä, sekä uhrit että rikoksista epäillyt. Tämän enempää en tule yksityiskohtia valottamaan”, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Eila Koivuniemi Sisä-Suomen poliisilaitokselta sanoi keskiviikkona ennen syyttämättäjättämispäätöstä.

Epäiltyjen tekojen uhrit ovat Visakorven mukaan molemmat teini-ikäisiä tyttöjä. Toinen heistä on alle 16-vuotias.

Toisen raiskausepäilyn osalta epäiltiin myös lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Syytettä ei hyväksikäytönkään osalta nostettu: Syynä on syyttäjänviraston mukaan se, ettei osapuolten iässä ja kypsyydessä ole ollut suurta eroa.

Koivuniemen mukaan epäillyt eivät olleet kiinniotettuina keskiviikkona, kun ratkaisu syyttämättäjättämisestä tehtiin.

Alaikäisten turvapaikanhakijoiden Säynätsalon ryhmäkotia ylläpitää Kriisi- ja nuorisokoti Vanamo, joka toimii Jyväskylän seudun tukikodit -yhtiön alaisuudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat