Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Noin 80 turvapaikan­hakijaa pakeni paloa Tampereella – palo oli ”ihmisen sytyttämä”

Kotimaa
 
Jukka harju / HS
Tulipalo syttyi kolmikerroksisen rakennuksen yhden rappukäytävän yläpäässä.
Tulipalo syttyi kolmikerroksisen rakennuksen yhden rappukäytävän yläpäässä. Kuva: Jukka harju / HS

Tampereen Rautaharkon teollisuusalueella sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa syntyi torstain vastaisena yönä tulipalo. Poliisi pyytää silminnäkijöiltä tietoja lähistöllä liikkuneista henkilöistä.

Kerrostalorapun ylimmässä kerroksessa syttyneelle palolle ei ole löytynyt luonnollista syytä.

”Joku siellä rapussa on ollut, ja palo oli ihmisen sytyttämä”, sanoo Hannu Kallioniemi Sisä-Suomen poliisilaitokselta. Hänen mukaansa ei kuitenkaan tiedetä, sytyttikö joku palon tahallaan vai vahingossa.

Palopaikka sijaitsee rappukäytävässä, jonne kenelläkään ei pitäisi olla mitään asiaa. Alaovea pidetään lukossa, eikä rapussa asu ketään.

Sisäkautta rappuun pääsee, joskin asukkaita on kielletty kulkemasta sen kautta esimerkiksi pihalla sijaitsevalla tupakkapaikalle.

Poliisin mukaan ketään ei ole otettu kiinni rikoksesta epäiltynä. Sen sijaan tutkijat olivat edelleen sisällä rakennuksessa, kun HS kävi paikalla aamukymmenen aikoihin.

”Olemme hyvin järkyttyneitä”, sanoi Rautaharkon vastaanottokeskuksen johtaja Päivi Nikkola. Hoivapalvelu Metsätähti -nimien yritys pyörittää keskusta entisessä veturinkuljettajien majoitustilassa aivan radan vieressä.

Savun haju tuntui selvästi yhden ulko-oven kohdalla, ja talon ikkunat olivat paikoin pahasti huurussa. Talossa majoittuu 85 asukasta.

”Asukkaat olivat ottaneet tilanteen rauhallisesti. Kun savua oli tullut, oli osattu käyttää sammutinta – niin asukkaat kuin vartija”, Nikkola sanoi.

Hän ei halua spekuloida palon syttymissyytä vaan haluaa odottaa poliisin selvitystä asiassa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Varikkokadulle kello 0.45. Palomiesten saapuessa palo kyti vielä, mutta asukkaat ja henkilökunta olivat jo hakeutuneet ulos savua pakoon.

”Koko rakennus oli savun vallassa”, sanoo palomestari Jari Hiltunen. ”Savutuuletuksen jälkeen asukkaat pääsivät takaisin omiin asuntoihinsa.”

Poliisin mukaan muutama asukas sai hoitoa savusta aiheutuneisiin haittoihin.

Hiltusella ei ollut aamulla tarkkaa tietoa siitä, mikä porraskäytävässä paloi.

Marraskuussa auennut vastaanottokeskus sijaitsee tiilirakennuksessa aivan rautatien tuntumassa. Sen välittömässä läheisyydessä ei ole muuta asutusta.

Poliisi pyytää havaintoja vastaanottokeskuksen läheisyydessä liikkuneista henkilöistä. Havainnot ja tiedot pyydetään ilmoittamaan numeroon 0295 445 890 tai sähköpostiosoitteeseen keskitettytutkinta.sisa-suomi@poliisi.fi.

Olitko paikalla, saitko kuvan? Lähetä kuvasi matkapuhelimella numeroon 17181. Oikaisu kello 12.48: Päivi Nikkolan titteli on korjattu. Aiemmin hänen kerrottiin olevan Hoivapalvelu Metsätähden johtaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat