Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis-murhista epäiltyjen kaksosten pidätys levisi uutisiin maailmallakin

Kotimaa
 
Keskusrikospoliisi epäilee kaksoisveljiä yhdestätoista murhasta
Keskusrikospoliisi epäilee kaksoisveljiä yhdestätoista murhasta
Poliisi kertoi Tampereella rikostutkinnasta, joka liittyy raakoihin surmiin Irakissa.

Uutinen Suomessa pidätetyistä irakilaiskaksosista levisi uutisena laajasti maailmalla. Keskusrikospoliisi tiedotti torstaina pidättäneensä kaksi Suomessa oleskelevaa miestä, joiden epäillään surmanneen 11 Isisin vankia Irakissa.

Tieto pidätyksistä on herättänyt kiinnostusta ulkomaillakin. Britannian yleisradioyhtiön BBC kertoo kattavassa jutussaan poliisin pidättäneen kaksi Suomeen syyskuussa saapunutta 23-vuotiasta irakilaismiestä Forssassa.

Perjantaiaamun suosituimpien uutisten joukkoon nousseessa jutussa käydään läpi myös epäilyt siitä, kuinka veljesten epäillään näkyvän äärijärjestö Isisin vuonna 2014 kuvatulla videolla, jolla tapetaan 11 ihmistä. BBC siteeraa myös Ylelle puhunutta tutkinnan johtaja Jari Rätyä.

Yhdysvaltalainen New York Times -lehti uutisoi pidätyksistä kertoen muun muassa, etteivät miehet vastustaneet pidätystä. Lehti taustoittaa uutista muun muassa kertomalla kuinka Euroopassa pelätään ääri-islamistien soluttautuvan maanosaan turvapaikanhakijoiden joukossa.

Esimerkkinä mainitaan Pariisin iskujen yhteydessä yhden terroristin vierestä löytynyt, väärennetyksi epäilty syyrialaispassi, jota oli käytetty rekisteröidyttäessä turvapaikanhakijaksi Kreikassa. Lehti mainitsee myös sen, että Pariisista löytyneen passin epäillään olevan kopioitu väärennös.

Washington Post -lehti kertoo uutisen yhteydessä, että Isisin videolla miehet eivät olleet peittäneet kasvojaan, ja että heidän uhrinsa olivat aseettomia kadetteja.

Myös uutistoimisto AP:n uutinen levisi eri medioissa. Sen uutisoi muun muassa ABC7 News kertoen kuinka viime kuussa Suomessa pidätettiin 29-vuotias irakilaismies epäiltynä sotarikoksista kotimaassaan vuonna 2014.

Ruotsissa uutinen on levinnyt niin ikään laajasti ja sen ovat uutisoineet muiden muassa Dagens Nyheter ja Aftonbladet.

Suomessa poliisi ei ole vahvistanut, ovatko pidätetyt turvapaikanhakijoita, mutta muun muassa Ilta-Sanomat ja Yle ovat uutisoineet, että poliisi haki miehet hätämajoitusyksiköstä Forssasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat