Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sää kylmenee Etelä-Suomessakin – lunta ei ole luvassa

Kotimaa
 
HS-sää 11.12.15
HS-sää 11.12.15

Sää kylmenee ja aurinkokin voi näyttäytyä lähipäivinä. Lunta ei Etelä-Suomeen ole vielä luvassa.

Sää kylmenee tulevana viikonloppuna ja aurinkokin saattaa näyttäytyä pilvien lomasta Etelä- ja Keski-Suomessa. Muutoksen säässä aiheuttaa lännestä saapuva korkeapaine.

Lauantaina etelässä ollaan vielä pari astetta plussan puolella, mutta sunnuntaina lämpötila laskee rannikollakin nollan tuntumaan.

”Yleisilmeeltään viikonloppu on poutainen. Huomenna aamulla voi rannikolla tulla vielä yksittäisiä sadekuuroja, mutta iltapäivään mennessä poutaantuu Lappia lukuun ottamatta koko maassa”, Helsingin Sanomien meteorologi Ilona Làng.

Lapissa voi sataa lunta lauantaina, mutta sunnuntaina vain Kainuu–Koillismaa-linjalla saadaan yksittäisiä lumikuuroja. Lämpötilan ennustetaan Lapissa laskevan -20 asteeseen.

Alkuviikolla poutasään ennustetaan jatkuvan. Ensi viikolla mittari menee ennusteiden mukaan pakkaslukemille päivällä Etelä-Suomessakin.

”Maanantai ja tiistai näyttävät aurinkoiselta suuressa osassa maata.”

Lumiraja kulkee nyt Oulun alapuolelta viistosti kohti Pohjois-Karjalan pohjoisosia. Etelään ei lunta ensi viikollakaan saada, koska sadealueet näyttävät kiertävän Suomen. Ensi viikon lopussa sää näyttää jälleen lauhtuvan.

Valkean joulun todennäköisyys etelä- ja länsirannikolla on 60–80 prosenttia, kertovat Ilmatieteen laitoksen vuosien 1981–2010 tilastot.

”Vielä on kaksi viikkoa aikaa, joten tapahtua voi lähes mitä vain”, Làng sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat