Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pipo saattaa suojata influenssalta

Kotimaa
 
Anni Koponen HS
Piposta on paljon hyötyä.
Piposta on paljon hyötyä. Kuva: Anni Koponen HS

Tutkijan mukaan hyvä keino pysyä terveenä pärskijöiden karttamisen ja käsienpesun lisäksi on pitää pipoa pikkupakkasellakin.

Kun lämpötila laskee +5 ja -5 asteen välille ja ilmankosteus alenee, influenssa iskee. Oulun yliopiston tutkijan Tiina Ikäheimon mukaan infektioalttius lisääntyy ilmeisesti hengitysteiden jäähtymisen ja kuivumisen takia.

Sairastuminen on monen tekijän summa. Yksilölliset tekijät, kuten fyysinen kunto, vaikuttavat myös infektioalttiuteen. Mutta mitä enemmän jäähdyt, sitä merkittävämpiä ovat vaikutukset, Ikäheimo sanoo Oulun yliopiston tiedotteessa.

Infektiot leviävät talvisin pisaratartuntoina: kylmässä pisarat ovat pienikokoisempia kuin muutoin ja pysyvät kauemmin ilmassa. Talvella ihmiset myös pakkautuvat sisätiloihin.

Ikäheimon mukaan hyvä keino pysyä terveenä pärskijöiden karttamisen ja käsienpesun lisäksi on pitää pipoa pikkupakkasellakin.

”Kylmettymiseltä voi suojautua suojaamalla talvella ääreisosat, varsinkin pään. Hengityssairaalla ihmisellä, kuten astmaatikolla, hengityssuojain voi pitää hengitysteiden lämpötilan ja kosteuden terveellisemmällä tasolla.”

Oulun yliopiston sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksessa tutkittiin varusmiehiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat