Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansanedustaja Markku Rossi virallisti parisuhteensa Matti Kaarlejärveen

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Timo Hämäläinen ja Erkki Laine
Matti Kaarlejärvi ja Markku Rossi
Matti Kaarlejärvi ja Markku Rossi Kuva: Timo Hämäläinen ja Erkki Laine

Kansanedustaja Markku Rossi (kesk), 59, ja lausuntataiteilija Matti Kaarlejärvi, 60, rekisteröivät parisuhteensa tänään sunnuntaina, Savon Sanomat kertoo. Rossi itse kertoi asiasta Facebookissa.

Nyt virallisesti puolisoja - Matti ja Markku 13.12.2015. Savon Sanomat kertoo tarkemmin.

Julkaissut Markku Rossi 13. joulukuuta 2015

Seremonia järjestettiin parin kodissa Kuopiossa, ja sen toimitti henkikirjoittaja Saija Lyytinen. Myös taiteilija Johanna Rusanen esiintyi juhlassa.

”Päädyimme tähän ratkaisuun, koska haluamme selkiyttää tilanteen ja saattaa sen totuudenmukaiselle pohjalle”, sanoi Rossi Savon Sanomille.

Kansanedustajana Rossi vastusti samaa sukupuolta olevien oikeutta solmia avioliitto, kun eduskunta äänesti laista vuosi sitten marraskuussa.

Viikko sitten Linnan juhlissa Rossi ja Kaarlejärvi jonottivat peräkkäin kättelemään presidentti Sauli Niinistöä ja rouva Jenni Haukiota. Ylen selostaja tituleerasi Kaarlejärveä tuolloin Rossin puolisoksi, mikä ei Rossia ilahduttanut:

”En ymmärrä ollenkaan, että mistä tällainen termi on oikein peräisin. Puoliso on määritelmänä jotain ihan muuta, kuin mitä me olemme. Pidän sitä (termin käyttöä) hyvin outona. Pitäisi olla vihitty puoliso tai sitten rekisteröity parisuhde. Ilman muuta se oli virhe Yleisradiolta”, Rossi kommentoi tilannetta jälkeenpäin Ilta-Sanomissa.

Markku Rossi on syntynyt Suonenjoella 1956. Eduskuntaan hän nousi ensimmäisen kerran 1991. Yhtäjaksoisesti hän istunut eduskunnassa vuodesta 2003. Poliitikon uran lisäksi Rossi on ollut toimittajana ja päätoimittajana kuopiolaisessa Oikea Asema -paikallisradiossa.

Kaarlejärvellä on Mäntykustannus -niminen pohjoissuomalainen pienkustantamo, joka on kustantanut muun muassa Päivi Alasalmen, Bengt Pohjosen ja Osmo Pekosen sekä keskustan entinen kansanedustajan ja ministerin Tytti isohookana-Asunmaan teoksia.

Ilta-Sanomien mukaan Rossi ja Kaarlejärvi tutustuivat kymmenkunta vuotta sitten, kun Rossi alkoi tukea kustantamoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat