Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korsnäsin pommimiehelle 11 vuotta vankeutta – yritti murhata entisen naisystävänsä

Kotimaa
 

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi maanantaina yhdentoista vuoden vankeuteen murhan yrityksestä miehen, joka yritti surmata entisen naisystävänsä auton konepellille asetetulla pommilla vuosi sitten Korsnäsissä.

Lisäksi Rune Erik Bäckström, 60, joutuu maksamaan kovat korvaukset naiselle, joka vahingoittui pahoin räjähdyksessä autokatoksessa autoon mennessään. Kokonaisuudessaan ne ovat noin sadantuhannen euron luokkaa, joista esimerkiksi kosmeettisen haitan korvaus on 30 000 euroa ja kärsimyksen 11 000 euroa.

Oikeus katsoi, että teko oli hyvin vakava ja sitä edelsi suunnittelu. Samoin pommi oli voimakas ja se aiheutti myös yleistä vaaraa.

Vaarattoman näköisessä laukkuun asetetussa räjähteessä oli vajaa puoli kiloa dynamiittiä ja mukana oli myös nauloja. Se oli asetettu räjähtämään heti, kun sen siirsi konepelliltä. Nainen menetti kolme sormeaan, sai vakavia palovammoja sekä vaurioita ja vammoja vartaloon, hermostoon, silmään ja korviin.

Mies kertoi, ettei hänellä ollut muistikuvia pommin asettamisesta, koska hän kärsi alkoholiriippuvuuslääkkeen sivuvaikutuksista. Hän oli mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeinen tekohetkellä.

Taustalla oli kariutunut parisuhde, mitä mies ei kestänyt. Bäckström oli uhkaillut naista monin tavoin ja toistuvasti jo syksystä 2013 alkaen. Hän oli muun muassa maininnut autopommin ja näyttänyt naiselle dynamiittipötköjään Skype-puhelun aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat