Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pekka Haavisto Vihreä Lanka -lehdelle: Suomi on äärirajoilla pakolaisten vastaanotossa

Tietämättömyys ei kelpaa selitykseksi naisiin kohdistuville väkivaltarikoksille, ulkoministerin erityisedustaja sanoo

Kotimaa
 
Esa Syväkuru / HS
Pekka Haavisto puhui Asunnottomien yössä syyskuussa.
Pekka Haavisto puhui Asunnottomien yössä syyskuussa. Kuva: Esa Syväkuru / HS

Suomi alkaa olla pakolaisten kanssa kykyjensä äärirajoilla, arvioi kansanedustaja ja ulkoministerin erityisedustaja Pekka Haavisto (vihr).

”Kun määrä kasvaa, mahdollisuudet auttaa jokaista henkilökohtaisesti kapenevat. Sekä Saksassa, Suomessa että Ruotsissa on tultu sellaisiin lukuihin”, Haavisto sanoo Vihreä Lanka -lehden haastattelussa.

Hänen mukaansa on hyvä asia, että Suomi katsoo uusiksi pakolaispolitiikkansa käytännöt.

”Jos jokaisen turvapaikanhakijan asiat käydään läpi kuten nykyisen systeemin mukaan pitää, meilläkin on vaikeuksia.”

Huono uusi käytäntö saattaa Haaviston mukaan olla se, että alaikäisten perheenyhdistämisen ehtoja kiristettäisiin voimakkaasti.

”Kun Suomesta on jonkin verran meidän maahanmuuttajaväestöä rekrytoitu [terroristijärjestö] Isisiin, niin yhtenä keskeisenä ryhmänä ovat yksin maahan tulleet nuoret”, Haavisto huomauttaa Vihreälle Langalle.

Ulkoministeri Timo Soinin (ps) palkaton rauhanvälityksen erityisedustaja Haavisto pitää haastattelussa tärkeänä, että suorituskyvyn äärirajoillakin pystytään seulomaan tulijoista ne, jotka ovat syyllistyneet rikoksiin.

”Ensinnäkin on tärkeää, että ne, jotka ovat osallistuneet Isisin toimintaan, paljastuvat. Toiseksi väkivallanteot ja raiskaukset ovat puhuttaneet paljon. Jos hakee turvaa Suomesta ja itse tuo mukanaan turvattomuutta, niin kyllä silloin tavallaan putoaa jonon hännille.”

Esimerkiksi naisiin kohdistuvien väkivaltarikosten selitykseksi ei hänen mukaansa kelpaa se, että tekijä ei ymmärtäisi suomalaisia tapoja tai lakeja.

”Olen sanonut, että jos joku afgaani täällä niihin syyllistyy, hän ei voi olla tietämättä, että se on väärin”, Haavisto sanoo. Nämä ovat erittäin raskaita rikoksia heidän omassa kulttuurissaan”, Haavisto sanoo Vihreälle Langalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat