Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi Aarnion alaista saa syytteet Aarnio-tutkinnan urkinnasta

Kotimaa
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa joulukuun alussa.
Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa joulukuun alussa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Kaksi Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion alaista saa syytteet yrityksestään urkkia poliisin tietojärjestelmistä esimieheensä kohdistunutta tutkintaa. He saavat syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Epäilyjen mukaan miehet olisivat ilman asiallista syytä yrittäneet katsoa tietoja Aarnio-tutkinnasta sen jälkeen, kun Aarnio oli otettu kiinni marraskuussa 2013. Yritys kilpistyi siihen, että koko tutkinta oli salattu. Yrityksestä eli koputtelusta jäi kuitenkin jälki tietojärjestelmiin.

Oikeuskäytännössä on katsottu, että tiedon käsittelylle pitää olla asiallinen syy jo siinä vaiheessa, kun tietoa aletaan etsiä. Sen takia rangaistuksia on tuomittu myös tapauksissa, joissa tietoon ei ole päästy käsiksi sen salaamisen takia.

Aarnion alaiset ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Syyttäjä Heikki Wendorfin mukaan syyteharkinnassa on vielä muitakin Aarnio-tutkintaan liittyviä urkintayrityksiä.

Poliisin tekemät urkinnat nousivat keskusteluun, kun ilmeni, että suuri määrä poliisimiehiä oli urkkinut hiihtäjä Mika Myllylän tietoja tämän kuoleman jälkeen kesällä 2011. Yhteensä 72 henkeä sai tuomion urkinnasta.

Tutkinnassa on lisäksi vielä Anneli Aueriin kohdistunut mittava urkinta. Se paljastui Nelosen uutisen testissä, jossa Auer ja kaksi muuta julkisuuden henkilöä pyysivät kolmelta viranomaiselta tietoja siitä, ketkä heidän tietojaan olivat viranomaisissa käsitelleet. Auerin tietoja olivat urkkineet erityisesti poliisit.

Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat