Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministeriö jatkaa turvapaikanhakijoille suunnattua tiedotuskampanjaa

Kotimaa
 
Antti Hämäläinen
Suomeen saapui viime viikolla 626 turvapaikanhakijaa. Osa heistä majoittui Hennalaan Lahteen.
Suomeen saapui viime viikolla 626 turvapaikanhakijaa. Osa heistä majoittui Hennalaan Lahteen. Kuva: Antti Hämäläinen

Ulkoministeriö jatkaa tiedotuskampanjaansa, jolla on tarkoitus tavoittaa turvapaikkamatkaa suunnittelevat jo lähtömaissaan.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on myöntänyt tarkoitukseen 230 000 euroa lisää rahaa.

Monet turvapaikanhakijat ovat olleet väärän tiedon varassa tullessaan Suomeen ja pettyneet, kun turvapaikkaa ei olekaan ollut helppo saada.

Ulkoministeri Timo Soini (ps) kiitti lisärahasta puhuessaan keskiviikkona eduskunnassa ulkoasiainhallinnon budjetista.

Valtiovarainvaliokunnan jäsen Ville Vähämäki (ps) sanoi, että ulkoministeriön ja Maahanmuuttoviraston arabiankielinen Facebook-tiedotus lokakuussa tavoitti jopa satojatuhansia irakilaisia.

”Nyt kampanja saa jatkoa, kun uudella määrärahalla on mahdollisuus palkata ihmisiä, jotka päivittävät jatkuvasti ajankohtaista ja todellista tietoa arabiaksi ja somaliksi Suomen olosuhteista ja mahdollisuuksista saada turvapaikka”, hän sanoi.

Kehitysyhteistyörahojen leikkaukset kuitenkin harmittivat oppositiota.

Ulkoasiainvaliokunnan jäsen Jutta Urpilainen (sd) oli pahoillaan siitä, että vastoin ulkoasiainvaliokunnan kantaa valtiovarainvaliokunta ei suostunut vähentämään Finnfundin pääomitusta ja siirtämään rahaa kansalaisjärjestöille kehitysyhteistyöhön.

Suomeen on saapunut kuluvan vuoden aikana yli 30 000 turvapaikanhakijaa. Viime viikkoina Suomeen saapuneiden määrä on kuitenkin vähentynyt.

Rajan yli kulki viime viikolla 626 uutta turvapaikanhakijaa. Se on pienin määrä kuukausiin, joskin samaa luokkaa kuin toissa viikolla. Silloin Suomeen tuli 637 hakijaa.

Suomen hallitus on julkistanut laajan turvapaikanhakijoihin liittyvän ohjelman.

Sen tarkoituksena on hallituksen mukaan katkaista hakijoiden hallitsematon tulo maahan, saada kustannukset hallintaan ja kotouttaa turvapaikan saaneet.

Lisäksi ohjelma muun muassa tehostaa kielteisen päätöksen saaneiden palautuksia.

Varsinkin monet irakilaiset turvapaikanhakijat ovat kuitenkin peruneet itse turvapaikkahakemuksensa, kertoo IOM:n [International Organization for Migration] Helsingin toimisto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat