Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siemennäkkäri ja kukkakaalipitsa kiinnostavat googlettajia

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
JUKKA LEHTINEN
Suomalaiset syövät nyt siemennäkkileipää, joka on tämän vuoden suosikki Googlen reseptihauissa. Internet on 85 prosentille paikka, josta ensimmäiseksi haetaan tietoa.
Suomalaiset syövät nyt siemennäkkileipää, joka on tämän vuoden suosikki Googlen reseptihauissa. Internet on 85 prosentille paikka, josta ensimmäiseksi haetaan tietoa. Kuva: JUKKA LEHTINEN
Fakta

Suosituimpia Google-hakuja Suomessa 2015

Haetuimmat kaikista hakusanoista

1. Iltalehti

2. Facebook

3. Ilta-Sanomat

4. Youtube

5. Google

Haetuimmat ihmiset

1. Robin

2. Kim Kardashian

3. Cheek

4. Sanni

5. Venla Savikuja

Suurimmat nousijat (ihmiset, kotimaa)

1. Minna Turunen

2. Sanni

3. Maisa Torppa

4. Roope Salminen

5. Olli Immonen

Suurimmat nousijat Mikä on -hauissa

1. Mikä on sote

2. Mikä on periscope

3. Mikä on isis

4. Mikä on snapchat

5. Mikä on kik

Reetta Paavilainen HS

Siemennäkkileipä ja kukkakaalipitsa ovat löytäneet tiensä suomalaisten ruokapöytiin. Ne olivat reseptejä, joiden hakumäärät Googlessa ovat kasvaneet kuluvan vuoden aikana suhteellisesti eniten verrattuna viime vuoteen.

Ne syrjäyttivät pihlajanmarjan ja ruokatrendiksi levinneen pulled porkin eli revityn porsaanlihan, jotka olivat reseptihaun nousijat vuonna 2014. Pihlajanmarjan sato oli silloin erittäin runsas, ja marjoja poimittiin jopa myyntiin.

”Ruuanlaittoon ja reseptiin liittyvistä hauista 56 prosenttia tehtiin mobiilisti kolmannen vuosineljänneksen aikana”, sanoi Googlen analyytikko Jaakko Pihlaja tilaisuudessa, jossa julkistettiin vuoden 2015 suosituimmat Google-haut Suomessa.

Tänä vuonna Google listasi suosituimpia hakuja 21 kategoriassa viihteestä urheiluun ja taloudesta yhteiskuntaan. Listat nopeimmin hakumääriä kasvattaneista sanoista kuvaavat puheenaiheiksi nousseita ilmiöitä.

”Trendaavien hakujen hakumäärä on suhteellisesti noussut, jos sitä vertaa viime vuoteen”, Pihlaja sanoo.

Suomalaisia on kiinnostanut tänä vuonna myös sote-uudistus ja terroristijärjestö Isis. Tietoa on etsitty myös esimerkiksi Periscope-sovelluksesta, jolla kuka tahansa voi tehdä suoraa videolähetystä. Myös Snapchat-sanahaku on suosittu. Sovelluksella voi ottaa kuvia ja videoita ja julkaista ne internetissä.

”Olisivatkohan nämä vanhempia, jotka kyselevät, että mistä ne meidän lapset puhuu?”

Poliitikoista tämän vuoden puheenaiheeksi on noussut alkuvuodesta pääministeriksi nimitetty Juha Sipilä (kesk), joka on myös yhteiskuntasopimuksen nokkamies. Suomalaisia on myös kiinnostanut kansanedustaja Olli Immonen (ps), joka kohahdutti heinäkuussa monikulttuurisuutta vastustavalla Facebook-päivityksellään. Kolmen isoimman nousijan joukossa on myös kansanedustaja Toimi Kankaanniemi (ps), jonka Facebookissa julkaistut seksiviestit tulivat julkisuuteen keväällä.

Suomalaiset ovat tänä vuonna tehneet yli kymmenen miljardia Google-hakua. Haetuimpien sanojen listat muuttuvat hitaasti: eniten etsitään vuodesta toiseen Iltalehteä ja Facebookia eli Googlen kautta mennään itseä kiinnostaville internetsivuille.

Googlen operatiivisesta toiminnasta vastaavan johtajan Hanna Kiven mukaan matkapuhelin on tärkein väline, kun haluamme oppia, löytää, tehdä tai ostaa jotain. ”Kosketamme puhelinta keskimäärin 150 kertaa päivässä. Oletus on, että vastaus tulee välittömästi.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat