Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinisalon tuhopolton selviämisestä luvattu huomattava vihjepalkkio

Kotimaa
 
Pekka Söderlund / Kankaanpään seutu
Tuhopoltto tuhosi vastaanottokeskukselle kaavaillun rakennuksen 1. joulukuuta Kankaanpään Niinisalossa. Kukaan ei loukkaantunut.
Tuhopoltto tuhosi vastaanottokeskukselle kaavaillun rakennuksen 1. joulukuuta Kankaanpään Niinisalossa. Kukaan ei loukkaantunut. Kuva: Pekka Söderlund / Kankaanpään seutu

Niinisalon vastaanottokeskuksen tulipalon sytyttäjien kiinnisaamiseen johtavasta vihjeestä on luvattu huomattava palkkio, tiedotti poliisi keskiviikkona. Rakennus sytytettiin tahallaan palamaan 1. joulukuuta.

Poliisin mukaan vihjepalkkion tarjoaja ei halua tulla julkisuuteen eikä julkistaa tarkkaa palkkiosummaa.

”Puhutaan huomattavasta summasta”, sanoo tutkinnanjohtaja, komisario Sari Malinen.

Niinisalon vastaanottokeskuksen johtaja Antti Kivelä kuuli vihjepalkkiosta ensimmäisen kerran HS:lta poliisin tiedotteen julkistamisen jälkeen. Hän yllättyi asiasta.

”Ei ole minun eikä yhtiömme johdon tiedossa, kuka vihjepalkkion on luvannut”, Kivelä sanoo.

Tulipalo tuhosi yhden rakennuksen kokonaan ennen vastaanottokeskuksen avaamista. Keskus sijaitsee Niinisalon varuskunta-alueella Kankaanpäässä Satakunnassa, ja sitä ylläpitää suomalainen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluyritys Medivita.

Vastaanottokeskuksen toiminta on alkanut tulipalon jälkeen kahdessa muussa rakennuksessa samalla alueella. Asukkaita on tällä haavaa noin 70. Asukasmäärä kasvaa tällä viikolla parillakymmenellä.

Medivitan mukaan tarkoituksena on, että keskuksessa asuu tulevaisuudessa pelkästään perheitä.

Antti Kivelä kertoo, ettei vastaanottokeskuksessa ole tapahtunut ihmisten turvallisuuteen kohdistuvia järjestyshäiriöitä tuhopolton jälkeen. Hän toivoo, että poliisi onnistuisi selvittämään tuhopolton sytyttäjän.

”Meitä kaikkia rauhoittaisi, jos tuhopolttaja saataisiin kiinni. Silloin ei tarvitsisi enää miettiä sitä asiaa”, Kivelä sanoo.

Poliisi tutkii tapausta epäiltynä törkeänä tuhotyönä. Mahdolliset vihjeet voi ilmoittaa Kankaanpään poliisille numeroon 029 544 9263.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat