Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi selvittää väitetyn jättirekisterin laillisuutta

Keskusrikospoliisi ei osaa vielä sanoa, pitävätkö väitteet yli kahta miljoonaa suomalaista koskevista nettilistoista paikkansa.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Keskusrikospoliisi ei osannut vielä torstaina sanoa, pitävätkö väitteet yli kahden miljoonan suomalaisen henkilötietoja sisältävien listoista paikkansa. Poliisi selvittää, onko tapauksen vuoksi syytä käynnistää esitutkinta.

”Oikeudellinen arviointi on vielä meneillään siitä, ylittyykö tässä esitutkintakynnys ja mikä mahdollinen rikosnimike silloin voisi tulla kyseeseen”, sanoo rikoskomisario Jyrki Kaipanen keskusrikospoliisista.

Keskustelupalstoilla väitetään, että nettisivustoilla julkaistut henkilötiedot olisi kerätty Facebook-ryhmien jäsenistä, tykkääjistä ja kommentoijista ja että ne koskisivat yli kahta miljoonaa ihmistä.

”Selvitämme, onko listojen tiedot oikeita ja pitävätkö esitetyt väitteet paikkansa. Siksikin tämä oikeudellinen harkinta vie nyt aikaa”, Kaipanen sanoo.

Nimilistoista uutisoi keskiviikkona ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Etelä-Suomen Sanomien haltuunsa saamilla listoilla on lähes 100 000 suomalaisen nimi-, puhelin- ja osoitetietoja. Lehden satunnaisotannalla tekemien tarkastusten perusteella ainakin osa listan tiedoista on oikeita.

Rekisteritietojen perusteella tietojen keräämisen taustalla on kiistellyn MV-nettilehden perustaja Ilja Janitskin.

Janitskin luonnehti Facebookissa keskiviikkona listoja markkinointityökaluksi ja totesi, että järjestelmä on kehitetty hänen omistamalleen tekstiviestimainontayritykselle.

”Tämä on täysin laillista, johon Facebook tarjoaa palvelunsa”, Janitskin kirjoitti avoimessa Facebook-profiilissaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat