Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnio oli vakuuttanut rikollispomon syyttömyyttä krp:n tutkinnanjohtajalle

Oikeudessa todistaneen rikoskomisario Jari Rädyn mukaan Aarnio oli vakuuttanut, ettei jengipomolla voi olla mitään tekemistä hasistynnyreiden kanssa.

Kotimaa
 
Anni Reenpää / Lehtikuva
Rikoskomisario Jari Räty
Rikoskomisario Jari Räty Kuva: Anni Reenpää / Lehtikuva

Jari Aarnion huumekäräjillä kuultiin torstaina todistajana keskusrikospoliisin rikoskomisariota Jari Rätyä, joka oli alkuvaiheessa tutkinnanjohtajana niin kutsutussa hasistynnyrijutussa. Myöhemmin tynnyrijuttuun tuli toinen tutkinnanjohtaja ja Rädyn vastuulle jäi hoitaa kansainvälinen yhteistyö Hollannin poliisin kanssa.

Keskusrikospoliisin (krp) ja huumepoliisin piti alun perin tehdä yhteistyötä tynnyrijutun tutkinnassa. Tutkintaa varten perustettiin yhteisoperaatio Duo.

Rädyn mukaan Aarnio oli sanonut hänelle jo tutkinnan alkuvaiheessa, ettei United Brotherhood (UB) -jengin silloisella johtajalla Keijo Vilhusella olisi varmuudella mitään tekemistä tynnyrijutun kanssa. Krp:llä oli tuolloin tiedossa, että Vilhunen oli tavannut muita tynnyrijutun epäiltyjä ”epäilyttävissä olosuhteissa”.

Vilhusta epäillään nyt Aarnion rikoskumppaniksi ja molemmat miehet ovat syytteessä törkeistä huumausainerikoksista.

Aarnio oli Rädyn mukaan ehdottanut myös, että Helsingin huumepoliisi ottaisi tutkintavastuun UB:hen liittyvistä epäillyistä, jotka olivat tuossa vaiheessa tiedossa. Rädyn esimiehet eivät olleet tähän kuitenkaan suostuneet.

Räty kertoi, että myöhemmin Aarnio oli sanonut, ettei myöskään Raine Sievälä liittynyt tynnyrijuttuun. Sievälääkin epäillään nyt Aarnion rikoskumppaniksi. Hänet on jo tuomittu lainvoimaisella tuomiolla pitkään vankeusrangaistukseen tynnyrijutusta.

Rädyn mukaan Aarniolle oli näytetty eräässä palaverissa myös valokuvaa Sievälästä, mutta Aarnio ei ollut tunnistanut henkilöä. Esitutkinnassa on käynyt ilmi, että Aarnio on muun muassa toimittanut rahaa Sievälälle vankilaan sen jälkeen, kun Sievälä oli vangittu tynnyrijutusta epäiltynä.

Rädyn mukaan yhteistyö huumepoliisin ja krp:n välillä ei sujunut Duo-operaatiossa mallikkaasti. ”Pääsin seuraamaan sitä tilannetta ja huomasin sen, että ongelmia oli. Tieto ei näiden yksiköiden välillä kulkenut niin tehokkaasti kuin se voisi kulkea”, Räty sanoi.

Rädyn mukaan krp:tä oli harmittanut se, että he kokivat, etteivät saaneet huumepoliisilta kaikkia esitutkinnan kannalta olennaisia tietoja. Huumepoliisia oli Rädyn mukaan taas ärsyttänyt se, että krp oli tonkinut yksikön tekemisiä.

Erityisesti välejä hiersivät niin kutsutut Pasilan miehen puhelimet, jotka näyttivät krp:n keräämien teletietojen perusteella olleen Aarnion käytössä. Huumepoliisi ei halunnut alkuun ottaa mitään kantaa puhelimiin, myöhemmin ne selitettiin yksikön yhteisiksi operaatiopuhelimiksi. Syyttäjän mukaan Aarnio oli käyttänyt puhelimia huumekauppojen järjestämiseen.

Aarnio oli selittänyt Rädyn mukaan paikannuksia myös niin kutsutulla anonymisaattorilla. Aarnio oli kertonut eräässä palaverissa, että huumepoliisin käytössä oli ollut laite, joka muuntaa teletietoja ja joka oli ollut Aarnion hallussa. Aarnio oli kertonut, että huumepoliisilla oli laitteita enemmänkin ja että niitä oli käytetty operaatioissa. Tutkinnassa ei ole kuitenkaan löydetty näyttöä, että laitteita olisi todellisuudessa käytetty operaatioissa.

Aarnio ja Vilhunen ja kaikki muutkin syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Oikeudenkäynti jatkuu taas ensi viikon maanantaina.

Oikaisu kello 17: Oikeudenkäynti jatkuu ensi maanantaina eikä tiistaina kuten jutussa ensin kirjoitettiin.

Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat