Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pukki saattaa tuoda putkirullan tai polaroid-kameran – lahjaostoksilla suositaan myös kotimaisuutta

Joulun suosikkilahjoiksi veikataan liikkuvuutta parantavaa rullaa, elektroniikkaa ja kirjoja.

Kotimaa
 
Anni Koponen
Putkirullan arvellaan olevan joulun hittituote.
Putkirullan arvellaan olevan joulun hittituote. Kuva: Anni Koponen

Suomalaiset eivät ole hylänneet viime joulun suosikkilahjaa, selfie-keppiä, jota ostetaan edelleen. Tänä vuonna pitkulaisesta joulupaketista saattaa kuitenkin löytyä putkirulla. Kehon liikkuvuutta parantavasta rullasta veikataan S-ryhmän Prisma-ketjun joulun suosikkituotetta.

”Kauppa on käynyt todella hyvin ja uskomme, että se myy vielä ennen joulua loistavasti”, kertoo ryhmäpäällikkö Ville Vahla sähköpostitse.

Gigantissa on marraskuun lopussa ja joulukuussa myyty eniten Chromecast-suoratoistolatetta, jonka avulla voi näyttää esimerkiksi nettivideoita televisioruudulla. Tämän joulun villitys nuorten keskuudessa on kuvan heti tulostava Polaroid Snap -kamera.

”Se on jännittävää, kun kamerat sinänsä eivät ole olleet enää niin suosittuja”, kertoo Gigantin toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen.

Jouluna käyvät perinteisesti hyvin kaupaksi esimerkiksi älypuhelimet ja pelikonsolit, kuten Playstation 4, kertovat kodin elektroniikkaa myyvät liikkeet. Myös aktiivisuusrannekkeet ja älykellot myyvät yhä hyvin. Rannekkeet mittaavat esimerkiksi kehon sykettä ja askelmääriä, älykellon kautta voi esimerkiksi selata Facebook-viestejä tai vastata puhelimeen.

Rytkösen mukaan myös hiustenhoitoon tarkoitettujen laitteiden, espressokahvinkeittimien ja bluetooth-kaiuttimien suosio on kasvanut marraskuun lopusta alkaen.

Leluista Legot myyvät erittäin hyvin niin Prismoissa kuin Keskon K-citymarketeissa, myös Hot Wheelsit ja Littlest Petshopit ovat olleet Prismoissa suosittuja.

Lastenkirjoista Prismoissa on myyty paljon Aino Havukaisen ja Sami Toivosen tekemää Tatun ja Patun ihmeellistä joulua. Se on joulun hittituote, vahvistaa kustannusosakeyhtiö Otavan kustannusjohtaja Minna Castrén.

”Myös Mauri Kunnaksen tuotannon myynti on uskomatonta”, Castrén sanoo.

Kirjojen joulumyynnissä on Castrénin mukaan tapahtunut reipasta parannusta viime vuoteen verrattuna. Myös Akateemisen kirjakaupan Christel Björkmanin mukaan kirjojen myynti on ollut todella vilkasta joulukuussa.

Joulumyynti on vilkastunut myös muilla: Verkkokauppa.com antoi torstaina positiivisen tulosvaroituksen. Gigantissa joulumyynnissä ollaan pari prosenttia edellä viime vuoden vastaavaa aikaa.

K-Citymarketeista että Stockmannilta kerrotaan, että asiakkaat suosivat selvästi entistä enemmän suomalaista.

”Kodin puolelta menee kotimaisia Joutsenen untuvapeitteitä ja -tyynyjä. Kotimaisuus tuntuu nyt olevan sellainen, mitä kysytään enemmän kuin edellisinä vuosina”, sanoo Stockmannin myyntipäällikkö Anneli Tapper.

Tapperin mukaan myös esimerkiksi skandinaavisille piensisustustuotteille kuten hyllyköille ja naulakoille on ollut kysyntää. Stockmannilla myydään joulun alla erityisesti erilaisia merkkituotteita, kuten Balmuirin tuotteita, merkkikelloja, Happy Socks -sukkia ja Sweet Pants -housuja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat