Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taisteluammuntoja järjestetään tuhansia vuosittain

Kotimaa
 

Rynnäkkökiväärin osumasta Hangon Syndalenissa haavoittunut ja ampuhaavasta saamiinsa vammoihin keskiviikkoiltana kuollut Merisotakoulun reserviupseerikurssilainen osallistui ampumaharjoitukseen, jossa käytettiin kovia ampumatarvikkeita. Taisteluammunnat ovat keskeinen osa varusmiesten koulutusta, sanoo pääesikunnan palvelusturvallisuusupseeri Timo Ryynänen.

”Suomessa järjestetään vuodessa 3 000–4 000 yksittäistä taisteluammuntaa”, Ryynänen kertoo.

Koulutuksen alkaessa opetellaan turvallisuusmääräykset ja aseen turvallista käsittelyä. Tämän jälkeen aseen kanssa toimimista harjoitellaan latausharjoitus- ja paukkupatruunoilla.

”Ampumaradoilla harjoitellaan ensimmäistä kertaa kovilla ampumatarvikkeilla. Kun koulutus on edennyt riittävästi ja turvallinen toimintataso saavutettu, aloitetaan taisteluammunnat peruskoulutuskauden lopulla”, Ryynänen sanoo.

Ensimmäiset helpohkot taisteluammunnat tehdään Ryynäsen mukaan peruskoulutuskauden lopulla. Erikois- ja joukkokoulutuskausilla ammutaan omaan koulutushaaraan liittyviä taisteluammuntoja.

Syndalenissa oli käynnissä taisteluammunta pimeällä, kun 20-vuotias mies kuoli.

”Pimeällä ampuminen on lähes yhtä yleistä kuin se, että ammutaan valoisaan aikaan.”

Ryynäsen mukaan Syndalenin harjoituksessa olleet Merisotakoulun upseerioppilaat ovat osallistuneet useaan taisteluammuntaan ennen tämän viikon harjoittelua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat