Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mökkisaarellaan amfetamiinia valmistanut mies pysyy vankilassa – hovioikeus hylkäsi valitukset

Kotimaa
 

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi torstaina 52-vuotiaan kouvolalaisen Olli-Ville Juhani Henrikssonin kahdeksan vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta.

Tuomion mukaan Henriksson valmisti vuosina 2014–2015 mökillään Kouvolan Vuohijärvellä erittäin vahvaa amfetamiinia 13 kiloa ja myi määrästä ainakin 12,5 kiloa.

Oikeus määräsi Henrikssonin menettämään rikoksella saamansa myyntitulot eli 125 000 euroa. Tämän vakuudeksi hänen omaisuuttaan määrättiin takavarikkoon 130 000 euron edestä.

Hovioikeus hylkäsi täten sekä tuomitun että syyttäjän käräjäoikeuden tuomiosta tekemät valitukset.

Syyttäjä valitti rikoshyödyn ja vakuustakavarikon määrästä. Valituksen mukaan 125 000 euron hyöty on laskettu oletushinnalla, joka perustuu tavanomaisen amfetamiinin maahantuontihintaan.

Syyttäjä katsoi, että tuomitun valmistama huume on ollut niin vahvaa, että siitä on täytynyt saada 250 000 euroa.

Tuomittu puolestaan vaati syytteen ja maksuvaatimusten hylkäämistä. Toissijaisesti hän vaati, että maksuja alennetaan ja rikosnimike kevennetään avunannoksi huumausainerikokseen.

Valitusta perusteltiin sillä, että Henriksson ei ole valmistanut huumausainetta mökillään, eikä hän tiedä, kuka ainetta on valmistanut. Valituksen mukaan mökistä löytyneet valmistusastiat ja Henrikssonin sormenjäljet eivät riitä näytöksi rikoksesta tai valmistetun aineen määrästä.

Hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomiota kaikilta osin perusteltuna.

Henriksson määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna. Ratkaisuun voidaan hakea muutosta vain, jos korkein oikeus myöntää valitusluvan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat