Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antti Rinne demarien gallupmenestyksestä: Kenttä ja ryhmä ”tehneet jumalattomasti töitä”

Keskustan Annika Saarikko on tyytyväinen puolueensa kannatuksen pysymisestä vakaana.

Kotimaa
 
Sdp:n Antti Rinne: Menestys johtuu kovasta työstä
Sdp:n Antti Rinne: Menestys johtuu kovasta työstä
HS:n gallupkyselyssä sdp on noussut suosituimmaksi puolueeksi ohi keskustan. Sdp:n kannatus oli 21,1 prosenttia ja keskustan 20,9 prosenttia. Antti Rinne kommentoi galluptuloksia HSTV:n suorassa lähetyksessä perjantaina.

Sosiaalidemokraattien gallupmenestys johtuu kenttäväen ja eduskuntaryhmän ahkeruudesta, arvioi puolueen puheenjohtaja Antti Rinne HSTV:n Studio Kulmapöydän haastattelussa.

Kenttä ja ryhmä ovat Rinteen mukaan ”tehneet jumalattomasti töitä” ja aktiivisuudellaan saaneet äänestäjäkunnan tietoisuuteen vaihtoehtoiset ratkaisut, joita sdp on tarjonnut hallituksen politiikalle.

”Olemme olleet tässä vaihtoehtojen tarjoamisessa aktiivisia koko syksyn ajan. Se kulminoitui vaihtoehtobudjetissamme, jossa esitimme laajan kirjon toimenpiteitä, joilla kilpailukykyämme saadaan parannetuksi, ilman että tarvitsisi mennä hallituksen pakkolakien linjalle”, Rinne sanoi.

HS:n perjantaina julkistamassa gallupkyselyssä sdp oli noussut suosituimmaksi puolueeksi ohi keskustan. Sdp:n kannatus oli 21,1 prosenttia ja keskustan 20,9 prosenttia.

Rinne arvioi, että sdp:n hyvän tuloksen taustalla ei ole ollut pääosin siirtymiä muista puolueista, vaan puolueen taakse ovat palanneet ne, jotka aiemmin pettyivät sdp:n politiikkaan: Nyt he ovat tulleet takaisin.

”Nyt tehdään taas arvojemme mukaista politiikkaa ja sen äänestäjät ovat havainneet”, Rinne sanoi.

Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko sanoi Kulmapöydässä olevansa tyytyväinen keskustan galluptulokseen.

”Se on melkein sama kuin saamamme kannatus vaaleissa. Se osoittaa, että lupauksemme kampanjan aikana olivat realistisia. Ihmiset eivät ole pettyneet meihin, vaikka on jouduttu koviin päätöksiin. Kannattajamme tiesivät mitä on tulossa.”

Rinne ei hyväksynyt tätä tulkintaa, vaan sanoi keskustan linjana vaalikamppailussa olleen vaikenemisen, jotta korkealla ollut kannatus ei murene.

Saarikko taas myönsi, että demarit ovat olleet syksyn aikana ahkeria, mutta ahkeruus on hänen mukaansa keskittynyt siihen, että puolue on vastustanut kaikkia ja kaikkea.

Tulevaisuuden poliittisista valinnoista kummatkin olivat yhtä mieltä niin sanotusta fiskaalisesta devalvaatiosta, johon sisältyisi tuntuva arvonlisäveron korotus.

Sekä Saarikko että Rinne vastustivat sitä sillä perusteella, että se iskisi vahvimmin pienituloisimpiin ihmisiin.

Leif Rosas
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.
Kaisa Rautaheimo / HS
Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko.
Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat