Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hotelli Tallukan kiistelty vastaanottokeskus yritettiin polttaa

Ensimmäiset turvapaikanhakijat tulevat vastaanottokeskukseen jouluviikolla.

Kotimaa
 
Lauri Rotko
Rakennusmies Mikko Anttilainen kantaa palossa tuhoituneita lautoja roskalavalle.
Rakennusmies Mikko Anttilainen kantaa palossa tuhoituneita lautoja roskalavalle. Kuva: Lauri Rotko

Asikkala

Hotelli Tallukassa Asikkalan Vääksyssä korjausmiehet raivaavat tulipalossa mustunutta puutavaraa ulos rakennuksesta. Viikko sitten vastaanottoon murtauduttiin ja sisällä sytytettiin tulipalo. Tekijöitä ei ole tavoitettu.

Hotellissa on tehtävä palon jäljiltä remontti ennen kuin ensimmäiset turvapaikanhakijat pääsevät majoittumaan hotellihuoneisiin.

Kaikkiaan 350 turvapaikanhakijan tulo Vääksyn ainoaan hotelliin on herättänyt vastustusta. Kaksituhatta kuntalaista allekirjoitti keskusta vastustavan adressin.

Alun perin keskukseen oli määrä sijoittaa 500 turvapaikanhakijaa, mutta mitoitusta vähennettiin terveysviranomaisten määräysten vuoksi.

Asikkalan kunnanjohtaja Juri Nieminen on pahoitellut keskuksen perustamista ilman kunnan lupaa ilmoitusasiana. Hänestä vastaanottokeskus ei sovi Vääksyyn myöskään siksi, ettei kunnassa ole omaa poliisia.

Joulukuun alussa kunnanjohtaja latasi Youtubeen huumoriksi tarkoitetun videon, jossa Hitler-hahmo raivoaa esikunnalleen.

Videosta syntyi kohu, ja Nieminen poisti videolinkin. Nyt hän on kuukauden mittaisella sairauslomalla. HS ei tavoittanut Niemistä kommenttia varten.

Myös kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tuomo Riihilahti (kok) tyrmistyi tavasta, jolla maahanmuuttovirasto perusti vastaanottokeskuksen kuntaa kuulematta.

”Vasta kaksi viikkoa sitten kunta päätti lähteä osakkaaksi Tallukan yhteyteen perustettavaan seikkailupuistoon. Sitten tuli tieto vastaanottokeskuksen perustamisesta”, Riihilahti ihmettelee.

Tallukan vastaanottokeskusta pyörittää Kotouma Oy, ja sen johtajana toimii Marko Lehto. Majoituksesta ja ruokahuollosta vastaa hotelliyritys. Hotellin omistajan Kalevi Granin mukaan lokakuussa sisäministeriöstä tuli tarjouspyyntö matkailu- ja ravintolapalvelualan liiton MaRan jäsenyrityksille.

”Vastasimme, että tarjolla on majoituskapasiteettia 250 hotellihuoneessa.”

Hämeen poliisi tutkii epäiltyä tuhopolttoa. Teknisten tutkimusten odotetaan valmistuvan kuukauden kuluttua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat