Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä moittii solvaavan kielen käyttöä suosion kalastelussa

”Jos ihmisellä ei ole muuta poliittista viestiä kuin kannanotot maahanmuuttoon, se voi johtaa ilmaisullisiin ylilyönteihin”, Jorma Kalske toteaa.

Kotimaa
 

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeella on helppo neuvo kaikille Facebookiin ja muualle someen kirjoittaville.

”Maahanmuuttoa ja maahanmuuttopolitiikka voi arvioida ja arvostella, se kuuluu sananvapauteen ja on ilmaisuvapauden piirissä. Silloin ollaan kaltevalla pinnalla, jos arvostelussa käytetään solvaavia tai loukkaavia ilmaisuja ihmisryhmistä, joko maanosan tai kansanosan tarkkuudella tai etnisen tai uskonnollisen vakaumuksen perusteella”, Kalske tiivistää.

On vielä muitakin perusteita, kuten seksuaalinen suuntautuminen ja vammaisuus. Tällöin kyse on kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, joka on rikos.

Entisen kansanedustajan James Hirvisaaren Facebook-kirjoitus päätyi vastikään poliisitutkintaan, kun hän muun muassa toivoi, että Tallukan hotelli olisi palanut. Samoin hän toivoi kenttätuomioistuimia ja ”lopullista kollektiivista ratkaisua”.

Kalske ei kommentoi Hirvisaaren tapausta, mutta ihmettelee, miksi taitavinakin sanankäyttäjinä tunnetut poliitikot käyttävät ilmaisuja, joita voidaan pitää solvaavina ja loukkaavina. Hän epäilee, että ilmaisuilla kosiskellaan tahoja, joilla on jo valmiiksi nurja suhtautuminen maahanmuuttoon ja etnisiin ryhmiin.

”Pidän ongelmallisena ja moitittavana, että poliitikot käyttävät sitä poliittisen suosion kalasteluun. Jos ihmisellä ei ole muuta poliittista viestiä kuin kannanotot maahanmuuttoon, se voi johtaa ilmaisullisiin ylilyönteihin”, Kalske toteaa.

Samoja ylilyöntejä sattuu myös tavallisille kansalaisille.

”Joillakin ilmaisun tarve on suurimmillaan silloin, kun arvostelukyky on pienimmillään. Ne ovat näitä aamuyöllä päissään tehtyjä kirjoituksia. Kun he ovat selvinneet ja saaneet tarpeensa tyydytettyä ja kuulustelut on tehty, he ovat katuneet.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat