Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laihoa syytetään kahdesta taposta ja neljästä pahoinpitelystä

Kotimaa
 

Valelääkäri Esa Laiho tappoi syytteiden mukaan kaksi vanhusta täysin virheellisellä hoidolla.

Ensimmäinen henkirikos tapahtui syytteiden mukaan Lahden kaupunginsairaalan päivystysosastolla elokuussa 2006. Syytteen mukaan Laiho tappoi vuonna 1919 syntyneen sydänsairaan naisen virheellisillä hoitotoimenpiteillä ja jättämällä toimittamatta hänet keskussairaalaan.

Syytteen mukaan nainen oli tuotu ambulanssilla sairaalaan ja hänestä oli otettu sydänfilmi. Laiho oli tulkinnut nopean kammiotykytyksen virheellisesti sydäninfarktiksi ja rytmihäiriöksi, vaikka syytteen mukaan kyse oli verenkierron romahtamisesta infektion vuoksi sekä kuivumistilasta.

Laiho oli määrännyt naiselle lääkkeitä, jotka olivat pahentaneet naisen tilaa. Syytteen mukaan ensin annettu lääke ei olisi ollut oikea edes sydäninfarktin hoitoon.

Kolme tuntia sairaalaan tulon jälkeen nainen oli mennyt tajuttomaksi ja Laiho oli yrittänyt elvyttää häntä. Laiho oli myös määrännyt naiselle morfiinia, jonka tiedetään aiheuttavan hengityksen lamaantumista. Tämän jälkeen nainen oli kuollut.

Toinen henkirikos tapahtui syytteen mukaan Helsingin kaupungin Myllypuron vanhustenkeskuksessa keväällä 2011. Syytteen mukaan Laiho oli määrännyt vuonna 1923 syntyneelle monisairaalle miehelle virheellisesti veren hyytymiseen vaikuttavaa Marevan-lääkettä, mikä pahensi hänen tilaansa ja johti lopulta kuolemaan.

Laiho oli syytteen mukaan myös laiminlyönyt miehen tilanteen seurantaa, eikä ollut toimittanut tätä ajoissa hoitoon.

Laihoa syytetään kahden tapon lisäksi myös neljästä törkeästä pahoinpitelystä, koska hän oli aiheuttanut potilaille hengenvaarallisen tilan.

Syytteet perustuvat siihen, että Laiho on työskennellyt lääkärinä ilman tutkintoa ja aiheuttanut siten potilailleen jopa hengenmenetyksen.

Syyttäjä ei väitä, että Laiho olisi tappanut potilaitaan tahallaan. Syyttäjän mukaan hän kuitenkin vahingoitti potilaita tahallisesti, sillä hänen on täytynyt käsittää, että hän varsin todennäköisesti aiheuttaa potilaidensa kuoleman tai hengenvaarallisen tilan.

Laiho toimi lääkärinä pääosin geriatrian alalla useissa vanhustenkeskuksissa eri paikkakunnilla. Rikosten epäillään tapahtuneen huhtikuun 2004 ja heinäkuun 2011 välisenä aikana.

Laiho kiistää syytteet. Hän ei saapunut itse Helsingin käräjäoikeuteen asian valmisteluistuntoon perjantaina.

Laihon avustaja, oikeustieteen tohtori Kari Uoti odottaa pitkää ja äärimmäisen mielenkiintoista oikeudenkäyntiä. Uoti sanoi ennen istunnon alkua, että kovat syytteet pelottavat Laihoa.

”Laiho on ollut laillistettu lääkäri. Hän toimi hyvin pitkään ilman, että hänen tekemisistään on reklamoitu ennen kuin muodollisen pätevyyden pehmeydet paljastuivat”, Uoti sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat