Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Professori: Kovempi näyttö puuttui

Kotimaa
 

Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotion mukaan syyttäjillä olisi pitänyt olla todella rautaista uutta näyttöä, jotta korkein oikeus (KKO) olisi voinut ottaa surman uudelleen käsiteltäväkseen.

Seuraavaksi esiin nousevat niin sanotut koppikorvaukset, koska Auer oli syyttä vangittuna. Nuotion mukaan korvauskäsittely on sinänsä rutiiniluontoinen asia, joskin vangitsemisajat ovat olleet poikkeuksellisen pitkiä.

”Summa tulee olemaan merkittävä. Puhutaan satasista päivässä”, Nuotio sanoo.

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen sanoo, ettei valituslupahakemuksen hylkääminen yllättänyt.

”Mahdoton arvioida korkeimman oikeuden mietteitä. Tämä asian tavattoman pitkä kesto ei ole ainakaan parantanut syyttäjän mahdollisuuksia”, Nissinen sanoo.

”Tässä täytyy olla hirveän pahoillaan Jukka S. Lahden omaisten puolesta siitä, että näyttää siltä, että mitä todennäköisimmin tämä törkeä henkirikos jää selvittämättä. Suomessa sentään selvitysprosentit ovat varsin korkeita, mutta nyt niin ei taida käydä.”

Nissinen näkee asiassa laajemmankin puolen. Kritiikkiä saa ainakin oikeuslaitoksen kankeus.

”Kyllä tämä minussa tiettyä turhautumista nostaa pintaan suomalaisen rikosoikeuden muutoksenhakujärjestelmästä”, hän sanoo.

”Minussa vahvistui usko siitä, että meillä pitäisi oikeudenhoidossa painopistettä siirtää vahvasti käräjäoikeuden suuntaan.”

Mitä syyttäjäpuolella sitten voisi oppia tästä tapauksesta?

”Varmaan tässä on itsetutkiskelun paikka syyttäjäpuolellakin, olen sitä nyt heti jäävi arvioimaan. Uskon, että imelää jälkiviisautta on meillekin tarjolla lähitulevaisuudessa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat