Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korkein oikeus päätti: Kuuden vuoden jälkeen Anneli Auer on vapaa

Ulvilan murhajutun käsittely loppui vihdoin, kun korkein oikeus ei ottanut sitä käsittelyynsä.

Kotimaa
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Anneli Auer oikeudenkäynnissä Satakunnan käräjäoikeudessa 4. lokakuuta 2013.
Anneli Auer oikeudenkäynnissä Satakunnan käräjäoikeudessa 4. lokakuuta 2013. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Tästä on kyse

Yhdeksänvuotias murhatapaus

 Anneli Auerin puoliso Jukka S. Lahti surmattiin veitseniskuilla Ulvilassa 1. joulukuuta 2006. Auer vangittiin syyskuussa 2009.

 2012 korkein oikeus palautti tapauksen käräjäoikeuteen.

 Helmikuussa Vaasan hovioikeus vapautti Auerin. Syytäjä haki valituslupaa, jota ei nyt myönnetty.

Anneli Auer vapautui lopullisesti Ulvilan surmamysteeriä koskevasta murhaepäilystä perjantaiaamuna vähän kahdeksan jälkeen.

Korkein oikeus ilmoitti, että se on hylännyt syyttäjien ja asianomistajien valituslupahakemukset, jotka koskivat Vaasan hovioikeuden vapauttavaa tuomiota. Näin ollen vapauttava tuomio jäi voimaan ja pitkä oikeussaaga sai vihdoin loppusinetin.

Auer oli miehensä murhasta epäiltynä syksystä 2009 lähtien eli yli kuusi vuotta.

”Tunnelmat on tietysti tyytyväiset ja iloiset. Mutta pitää kuitenkin perisuomalaiseen tapaan muistuttaa, että kyllä tässä on Anneli Auerin elämästä varastettu lähes kymmenen vuotta ja käytännössä tuhottu se. Kaikki on suhteellista, mutta totta kai päällimmäinen tunne on helpotus ja tyytyväisyys”, sanoi asianajaja Juha Manner, joka on ollut Auerin avustaja koko prosessin ajan.

”Lähetin hänelle sen sähköpostin, hän ei ollut avannut konetta vielä. Hän kuuli sen minulta ensimmäisen kerran ja oli tietysti tyytyväinen.”

Syyttäjät olivat halunneet tapauksen vielä kerran korkeimman oikeuden käsittelyyn, koska he olivat keränneet muun muassa uutta hätäkeskustallenteeseen liittyvää tutkimustietoa, mutta kynnys ei ylittynyt.

Syyttäjien mukaan Auer olisi käyttänyt taustatallennetta soittaessaan hätäpuhelun, mikä olisi ollut osa murhan lavastusta.

Artikkeliin liittyvät

Auerin asian käsittely ei vielä tähän lopu, sillä nyt alkaa syyttömänä vangitun korvausasian puinti. Anneli Auer voi luonnollisesti hakea niin sanottua koppikorvausta. Summa ei ole vähäinen.

”Olen aiemminkin sanonut, että siitä tulee suurin korvaus, mitä Suomessa on koskaan vaadittu ja suurin korvaus, mitä koskaan on saatu”, Manner sanoo.

Tähän vaikuttaa muun muassa se, että Mannerin mukaan syyttäjät vain jatkoivat syyllistämistään tapauksen eri vaiheissa.

”Emme rupea vielä spekuloimaan määrillä.”

Manner myöntää, että kyse on sadoista euroista vuorokautta kohden ja vangittuna pitämisaika on vähintään runsaat 600 vuorokautta. Näistä voi arvioida, että summa on vähintään useita satoja tuhansia euroja.

Samoin vireillä on purkuhakemus tapauksen toisessa haarassa eli seksuaalirikoshaarassa. Auer hakee purkua Turun hovioikeuden tuomioon.

Nyt kun Auer ei enää ole epäilty, Manner odottaa, että poliisin alkaa tutkia henkirikosta uudestaan ja koettaa löytää syyllisen.

Vaihtoehtoja aineistosta Mannerin mukaan löytyy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat