Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulun menoliikenne alkoi jo perjantaina – joululiikenne jakautuu tänä vuonna usealle päivälle

Linja-autoliikenteessäkin lipunmyynti on kiihtynyt joulun aluspäiviksi. Suurinta ruuhkaa odotetaan aaton aatoksi eli keskiviikoksi.

Kotimaa
 
Markus Jokela / HS
Sofia Kortelainen (vas.) ja Mirja Sarkkila olivat lähdössä joulunviettoon perjantaina Helsingin rautatieasemalta.
Sofia Kortelainen (vas.) ja Mirja Sarkkila olivat lähdössä joulunviettoon perjantaina Helsingin rautatieasemalta. Kuva: Markus Jokela / HS

Perjantaina Helsingin rautatieasemalla oli tungosta, sillä osa ihmisistä matkustaa jo joululoman viettoon.

Tänä vuonna jouluaatto on torstaina, joten joulun menoliikenne jakautuu usealle päivälle viikonloppuun ja alkuviikkoon. Se helpottaa päivittäisiä ruuhkia julkisissa kulkuvälineissä.

Silti perjantai-iltapäivän ja alkuillan Helsingistä lähtevät junat olivat jo varsin täynnä.

”Liikenne jakaantuu perjantaista keskiviikolle, mutta näyttää siltä, että jo perjantai on tosi vilkas”, viestintäpäällikkö Mika Heijari VR Konsernista kertoi perjantaina.

”Pohjoiseen menevät yöjunat ovat jo lähes loppuun myytyjä perjantaista alkuviikkoon. Vain muutamia paikkoja on enää myynnissä.”

Muissa junissa on vielä tilaa, mutta ennakkomyyntiä on ollut paljon. VR kuljettaa joululomalaisia koko kalustollaan.

”Junat ovat niin pitkiä kuin vain pystyvät olla. Kaikki paikat ovat käytössä”, Heijari sanoo.

Linja-autoliikenteessäkin lipunmyynti on kiihtynyt joulun aluspäiviksi. Suurinta ruuhkaa odotetaan aaton aatoksi eli keskiviikoksi.

Pohjolan liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alangon mukaan eniten ennakkovarauksia on tehty Helsingistä Savon suuntaan lähteville pitkille pikavuorolinjoille.

”Mitä lyhyemmät linjat, sitä lähempänä lähtöä ihmiset ostavat lippunsa. Jos matkustajia tulee paljon, laitetaan lisää autoja”, Alanko sanoo.

Onnibus on jo lisännyt autoja reiteilleen. Toimitusjohtaja Pekka Mötön mukaan etenkin pitkien linjojen lippuja on myyty paljon ennakkoon.

”Joitain reittejä kuljetaan jopa kolmella autolla. Kapasiteettia lisätään, mutta jossain raja tulee vastaan”, hän sanoo.

Finnairilta viestinnän asiantuntija Inka Ikonen kertoo, että lennoilla ennen joulua vilkkaimmat päivät ovat lauantai ja aaton aatto.

”Kysytyimmille päiville kotimaan lennoille on enää muutama paikka, mutta esimerkiksi Lappiin on lentoja, joilta löytyy vielä hyvin paikkoja.”

Joululomalaiset alkavat palailla palailla koteihinsa jo lauantaina 26. joulukuuta ja sunnuntaina 27. joulukuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat