Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunnan puhemies tullut aiempaa tutummaksi – tasavallan presidentin suosio yhä korkea

Yli neljännes arvioi, että Maria Lohela on onnistunut tehtävissään hyvin.

Kotimaa
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Puhemies Maria Lohela eduskunnan täysistunnossa 16. joulukuuta 2015. Eduskunta äänesti istunnossa hallituksen luottamuksesta.
Puhemies Maria Lohela eduskunnan täysistunnossa 16. joulukuuta 2015. Eduskunta äänesti istunnossa hallituksen luottamuksesta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (ps) on tullut jo hieman tutummaksi verrattuna puolen vuoden takaiseen aikaan. Tuolloin liki kolmannes kansasta ei osannut arvioida hänen toimiaan lainkaan. Nyt epätietoisten määrä on vähentynyt viidennekseen.

Yli neljännes arvioi, että Lohela on onnistunut tehtävissään hyvin. Edellisen puhemiehen Eero Heinäluoman (sd) arvosanoihin Lohelalla on uutena kasvona silti vielä matkaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön suosio on pysynyt huippulukemissa. Se ei kuitenkaan ole enää noussut puolen vuoden takaisesta vaan on kutakuinkin ennallaan.

Useampi kuin neljä suomalaista viidestä (84 prosenttia) on sitä mieltä, että Niinistö on onnistunut työssään vähintäänkin hyvin. Erittäin hyvän arvosanan antaa 37 prosenttia. Huonon arvosanan antaa kolme prosenttia.

Kokoomuksen kannattajista jopa 60 prosenttia noteeraa Niinistön onnistumisen erittäin hyväksi, keskustan kannattajista puolet, perussuomalaisten kannattajista 47 prosenttia, Sdp:n kannattajista 32, vasemmistoliiton kannattajista 17 ja vihreitten kannattajista 15 prosenttia.

Niinistön nyt saavuttama tulos on tutkimusajanjakson toiseksi paras noteeraus. Huipussaan kannatus oli viime kesänä.

Mittaustavan muutosten takia Niinistön suosiota on hankala verrata aiempien presidenttien kansansuosioon. TNS Gallupissa on kuitenkin arvioitu, että Niinistö on jo ylittänyt Martti Ahtisaaren kannatuksen. Tarja Halosen suosio oli etenkin kauden alussa vastaavaa luokkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat