Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulusään ääripäät

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Kylmintä

Keski- ja Pohjois-Lapissa on joulupäivinä maan kovimmat pakkaset, mutta ne ovat vuodenaikaan nähden kaukana normipakkasista. Pakkasta on keskimäärin viitisen astetta. Jos ennustettu korkeapaineen selänne siirtyy tapaninpäivänä Lapin ylle, pakkaslukemat laskevat kymmenen hujakoille.

Lumisinta

Sodankylässä oli viikonloppuna 56 sentin lumikerros. Etelä- ja Keski-Lapissa lumikerros vaihtelee nyt 30–60 sentin välillä. Joulun aikana lunta tulee lisää, joten tapaninpäivänä kerros voi olla paikoitellen jopa 20 senttiä nykyistä paksumpi. Lumiraja kulkee Joensuu–Oulu-linjan pohjoispuolella.

Lämpimintä

Lounaissaaristoon ja Turkuun virtaa lämmintä merituulta, joten lämpötila on kuuden lämpöasteen paikkeilla. Pääkaupunkiseudulla on ripauksen viileämpää.

Liukkainta

Lämpötila sahaa Oulun korkeudella nollan molemmin puolin, joten tienpinnat ovat jatkuvasti liukkaita. Etelä-Suomessa on vesikelit, joten tienpinnat eivät ole pääsääntöisesti jäässä. Jos sää on selkeä ja korkeapaineen selänne liikkuu alueen yli, tienpinnat voivat jäätyä paikallisesti.

Tuulisinta

Etelä- ja Keski-Suomessa voi tuulla joulun aikaan hyvinkin voimakkaasti. Tuuli on navakkaa ja puuskaista. Tuulennopeus voi nousta puuskissa lähes 20 metriin sekunnissa, joten tuuli voi aiheuttaa jopa pientä vahinkoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat