Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ryöstäjät tunkeutuivat kolmen vanhuksen kotiin

Poliisi tutkii kolmea Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa iäkkääseen ihmiseen kohdistunutta ryöstöä tai ryöstön yritystä.

Kotimaa
 

Läntisellä Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa on viikonlopun aikana tehty yhteensä kolme samantapaista iäkkääseen omakotiasujaan kohdistunutta ryöstöä tai ryöstön yritystä. Poliisi tutkii, onko tapauksilla yhteyttä toisiinsa.

Tuorein törkeänä ryöstönä tutkittava tapaus sattui lauantai-iltana Salon Halikossa Tapiolantiellä. Iäkkään yksin asuvan naisen kotiin pääsi väkivaltaa käyttäen 4–5 miestä. He sitoivat uhrinsa ja varastivat asunnosta muun muassa lompakon, asiapapereita ja kortteja.

Ryöstäjät olivat puhuneet uhrille tuntematonta kieltä.

Miehet löysivät uhrin auton avaimet, joiden avulla he varastivat Ford Fiestan. Sen rekisterinumero on AZX-331. Uhrinsa he jättivät sidottuna asuntoon.

”Uhri selvisi tilanteesta mustelmin, ja on jo päässyt pois sairaalasta”, kertoi Salon poliisin rikosylikonstaapeli Heikki Anttila sunnuntaina. ”Se, että näin rajuun tekotapaan liittyy muun muassa uhrin sitominen, on Suomessa poikkeuksellista.”

Perjantai-iltapäivällä kaksi miestä tunkeutui Kirkkonummen Överbyssä iäkkään naisen omakotitaloon. Miehet kaatoivat naisen eteisen lattialle, mutta pakenivat nopeasti uhrin onnistuttua painamaan turvarannekettaan.

Tapahtumapaikan lähistöllä havaittiin tumma Chrysler Grand Voyager -auto.

Saman päivän iltana kello 22:n aikaan kaksi miestä tunkeutui omakotitaloon Raaseporin Tammisaaressa. Miehet sitoivat talon asukkaan, minkä jälkeen he ottivat mukaansa uhrin omaisuutta.

Rikoskomisario Lauri Hakkala Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että Uudellamaalla ja Salossa tapahtuneiden ryöstöjen yhteyttä selvitetään parhaillaan.

Myös Hakkala pitää tekotapaa poikkeuksellisena. ”Asuttuun asuntoon tunkeutuminen jopa päiväsaikaan on harvinaista.”

”Yleensä iäkkäitä ei ryöstetä kotioloissa, vaan he menettävät esimerkiksi lompakkonsa taskuvarkaille.”

Hakkalan mukaan esitutkinnassa ei ole selvinnyt, onko kohteet otettu etukäteen selville. ”Epätodennäköistä on, että kohteet olisivat valikoituneet sattumalta.”

Ikäihmisiä Hakkala neuvoo ennen oven avaamista tarkistamaan, kuka tulija on. ”Iäkkäiden ei pidä alkaa tuntea, että he ovat vankina kodissaan, mutta erikoisista havainnoista olisi hyvä kertoa viranomaisille tai muille.”

Tunkeutujaa ei Hakkalan mukaan pidä vastustaa. ”Jos tunkeutuja on jo sisätiloissa, fyysistä vastarintaa ei pidä käyttää.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat