Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juha Valjakkala saatu kiinni – karkuri toimitettiin takaisin Jokelan vankilaan

Kotimaa
 
Mika Katajala
Nikita Bergenström (ent. Juha Valjakkala).
Nikita Bergenström (ent. Juha Valjakkala). Kuva: Mika Katajala

Juha Valjakkala (nykyisin Nikita Bergenström ) on saatu kiinni, kertoo ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisista.

”Henkilö otettiin rauhallisesti poliisin tarkkailutoimien seurauksena kiinni. Kiinniotossa ei ollut dramatiikkaa, vaan hän lähti suostuvaisesti mukaan”, Roimu kertoo.

Bergenström otettiin kiinni sunnuntaina ennen iltayhtätoista Helsingin Hämeentieltä asuinkerrostalon ullakolta. Poliisi oli tehnyt vankikarkurista havaintoja samassa rakennuksessa jo lauantaina, mutta tuolloin Bergenström onnistui pakenemaan poliisin kiinniottoyritystä kattojen kautta.

”Sunnuntaina poliisivoimaa oli sen verran paljon mukana, että kohderakennus saatiin eristettyä, eikä pako enää onnistunut”, Roimu sanoo.

Poliisipartio on toimittanut Bergenströmin Jokelan vankilaan jatkamaan tuomiotaan. Roimun mukaan tutkinnalla ei ole tietoa siitä, onko Bergenström syyllistynyt rikoksiin tämänkertaisen karkumatkansa aikana.

Bergenström jätti palaamatta vankilaan 18. marraskuuta. Bergenströmin kiinniotosta uutisoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Myös ruotsalaiset mediat huomioivat Bergenströmin kiinnioton. Esimerkiksi Aftonbladet ja Expressen kirjoittivat kiinniotosta verkkosivuillaan ja uutisoivat siitä Twitter-tileillään.

Bergenström tuomittiin elinkautiseen kolmoismurhasta, jonka hän teki Ruotsin Åmselessa vuonna 1988. Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen vuonna 2009. Sen jälkeen hänet on tuomittu muutaman kerran eriasteisista rikoksista, myös väkivaltarikoksista, joista hän on saanut lyhyehköjä tuomioita.

Bergenström on paennut vankilasta useita kertoja. Edellisen kerran hän poistui luvattomasti Keravan avovankilasta vuonna 2011.

Myös nimenmuutoksia hänellä on takanaan jo useita. Juha Valjakkala syntyi Porissa 1965. Sen jälkeen hän on tullut tunnetuksi nimillä Aslak Valdemar Ahonen, Nikita Joakim Fouganthine ja nyt myös nimellä Nikita Bergenström.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat